Aquesta recepta és ideal per a prendre-la fresqueta en aquesta època de l’any. És fàcil de fer, ràpida, molt lleugera i ens aporta moltíssims nutrients i antioxidants.
Els ingredients per a 4 persones:
– 1 kg de tomàquets
– 1 ceba (opcional)
– Sal
– Pebre al gust
– 1/4 de got d’oli d’oliva verge extra
– 1 cullerada sopera de vinagre de poma
– 10 fulles d’alfàbrega fresca (4 per a decorar)
Preparació:
Comença rentant els tomàquets i tallant-los en quatre trossos.
A continuació, neteja i talla en daus la ceba.
Fica les verdures en una trituradora o batedora.
Afegeix sis fulles d’alfàbrega, l’oli, el vinagre, la sal i el pebre.
Bat tot plegat.
A continuació, prova-ho i rectifica-ho de sal i pebre, si s’escau.
Segons vulguis la sopa més espessa o més liquida, pots també afegir aigua, així com passar la crema per un colador o xino.
Serveix decorant amb una fulla d’alfàbrega o afegint ou cuit a trossets o crostons de pa.
Que vagi de gust!