Ingredients
- 6 clares d’ou
- 6 cullerades de sucre
- 1 cullerada de cremor tàrtar
Preparació
- Batem les clares amb el cremor tàrtar i 1 cullerada de sucre fins que estiguin a punt de neu.
- Incorporem el sucre restant mentre continuem batent. I ho barregem durant 10 minuts més.
- Retirem i posem la meitat de la preparació en un motlle untat amb mantega i amb una capa de caramel líquid al fons.
- Ajustem bé les clares amb una espàtula per a que no hi hagi aire.
- Cobrim amb la resta de clares batudes i ho tornem a ajustar amb l’espàtula de goma.
- Cuinem al bany Maria a 160º, amb aigua bullent i la graella gairebé a baix.
- El temps de cocció és de 15 a 20 minuts. Ho deixem refredar dins el forn.
Per a fer la crema Sambayón
Ingredients
- 6 rovells
- 6 cullerades de sucre
- Mitja tassa de vi dolç o xerès
- 1 cullerada de gelatina sense sabor
Preparació
- Batem les gemmes amb el sucre fins que quedi ben escumosa.
- Afegim el vi i seguim remenant amb una cullera de fusta al bany Maria fins que estigui espessa. s’espessi.
- Dissolem la gelatina en una cullerada d’aigua o vi i ho avoquem sobre la crema.
- Ho deixem uns minuts més i ho retirem.
- Ho posem dins una salsera i ho deixem refredar.