L’Hort de la Carmeta es va fundar l’any 2009 amb l’idea d’actualitzar l’explotació de la Masia de la família Solé-Gallego, una família pagesa tradicional establerta Castellví de la Marca, a l’Alt Penedès des de l’any 1614.
Durant 400 anys, el cultiu de la vinya i l’olivera era l’activitat principal del mas, però veient que els pagesos també poden comercialitzar el seus productes d’una manera més directa, els Solé-Gallego van decidir crear l’Hort de la Carmeta. El nom de la Carmeta va sorgir com a homenatge a la figura de la Carmeta, una dona de la família que va estar dedicada al camp tota una vida.
En aquesta finca van començar a cultivar fruita i verdura de temporada de manera natural i manual, només usant la maquinària en determinades actuacions. Tot el que fan està exempt de pesticides i herbicides i els adobs són completament naturals, provinents dels seus animals de la masia, com gallines, conills i porcs.
En clau ecològica
Posen a la venda productes de proximitat de l’hort de la seva collita, amb cereals i llegums ecològics així com fruita i hortalisses també eco. En l’apartat de carns, ofereixen aus i conills de criança tradicional; porc i les seves elaboracions casolanes a la manera tradicional, sense gluten ni lactosa; vedella i xai criat amb pinso ecològic i farratges a l’aire lliure.
A més, compten amb un seguit de productes alimentaris com brioxeria ecològica, conserves elaborades de forma tradicional, llet i derivats làctics de vaca ecològica, oli d’oliva Novell verge extra arbequina de la collita de 2020, plats precuinats ecològics i una selecció de vins.
Trobareu els seus productes de l’hort al mercat setmanal de Vilafranca del Penedès, així com a la seva botiga online amb una gran varietat dels productes que cultiven. Amb el segell de qualitat, per comprar i rebre-ho a casa amb total comoditat.
També fan visites guiades a la finca, per a poder conèixer l’hort ecològic i gaudir del paisatge des del Castellot, i fer bon esmorzar amb els productes de l’Hort de la Carmeta. En aquesta ruta agrícola mostren la seva metodologia de treball, expliquen com es fa el cultiu ecològic i el cultiu convencional i fan una valoració dels beneficis que aquesta pràctica reporta, tant a les persones com a l’entorn.