Una recepta que uneix sabor i tradició
Podeu comprar mateix plat ja cuinat per Menuts Rosa
Ingredients per a la recepta
- 8 galtes de vedella de Menuts Rosa
- 1 all
- 12 prunes amb pinyol
- 5 tomàquets madurs triturats
- 8 orellanes
- 1 copa de brandi
- 30-35 pinyons
- 1 ceba
- caldo de carn
- 1 farcellet d’herbes aromàtiques
- sal i pebre
- oli d’oliva
- Opcional per l’emplatat: fulles d’enciams variats
Elaboració de la recepta
- Per començar, poseu els pinyons, les prunes i les orellanes en un bol, cobriu-les amb aigua, afegiu-hi una mica de brandi i deixeu-les macerar.
- A continuació, en una cassola amb oli ben calent salteu les galtes de vedella ja salpebrades. Quan estiguin daurades, afegiu-hi el caldo i deixeu-ho coure durant 45 minuts amb la cassola tapada.
- Després, poseu-hi la ceba tallada a la juliana, l’all laminat, el tomàquet triturat, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant uns minuts.
- Tot seguit, afegiu-hi la resta de brandi i el farcellet d’herbes aromàtiques i deixeu-ho coure durant 15 minuts més, també tapat.
- Finalment, poseu-hi els fruits secs, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant mitja hora més a foc molt suau i amb la cassola tapada.
- I ja per acabar, emplateu les galtes i guarniu el plat amb unes fulles d’enciams variats amanits amb oli i sal.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi 3 Nits d’Urpina d’Ampans Vins d’Urpina, un vi potent, on el gran volum dóna elegància als tanins madurs. Records de fruita negra, encara fresca sobre fons de torrats fins de la barrica. En boca és llarg, on persisteixen les notes de confitures, fulla de tabac i cacau.
Recepta extreta de: http://www.menutsrosa.cat/ca/galtes-a-la-catalana-al-cuines-de-tv3/