Les galtes de porc amb caragols és un plat ric en vitamines, especialment del grup B. També, és rica en ferro, zinc, potassi i fòsfor que enforteixen els ossos i generen energia en les cèl·lules. A més a més, ajuda a controlar el nivell de colesterol i és ideal per a dietes per perdre pes.
Una combinació esplèndida que us farà sucar-hi pa: galtes de porc amb caragols
Aquí teniu com fer una recepta de galtes de porc amb caragols ja cuinats del càtering de Mas Els Molins. Maridarem amb vi.
La carn és un aliment que està present en la nostra dieta quotidiana, sent una de les principals fonts de proteïnes.
A més a més, la carn de porc ocupa un lloc destacat en la nostra alimentació per les seves característiques nutricionals i a la seva tradició gastronòmica. De fet, la Unió Europea l’ha denominat com carn blanca pels beneficis nutricionals que aporta.
Ingredients per a la recepta de galtes de porc amb caragols de Mas Els Molins
- 4 galtes de porc
- 1 kg de caragols
- 3 ceba
- 1 porro
- 2 ó 3 grans d’all
- 1 pastanaga
- 2 tomàquets petits ratllats
- Una mica de pebrot verd i vermell
- 1 got vi negre
- 1 copeta de conyac
- 2 gots brou de carn o verdures
- 2 farcellet d’herbes (farigola, llorer, orenga, romaní..)
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre
Elaboració de la recepta de galtes de porc amb caragols
- Per començar, maridem els caragols amb les herbes
- En una cassola escalfem aigua afegim els caragols i afegim el farcellet de d’herbes per marinar-los.
- Enfornem les verdures i galtes
- Ruixem amb un raig d’oli una safata per a forn i afegim les verdures talladles petites i les herbes. Per sobre posem les galtes i tornem a ruixar amb un bon raig d’oli.
- Enfornem a 250º durant uns minuts i anem donant voltes a les galtes.
- Afegim l’alcohol
- Afegim el vi negre i el conyac fins que redueixi.
- A continuació, banyem amb aigua o brou
- Banyem amb aigua o brou i ho posem al forn a 160ª durant uns 90 minuts, voltejant les galtes i mullant-les amb el suc per tal que quedin perfectes.
- Treiem del forn i separem els ingredients
- Treiem la safata i separem les galtes de la resta en una cassola
- Triturem les verdures
- Triturem les verdures i afegim el resultat a la cassola de les galtes
- Per acabar, afegim els caragols
- Afegim els caragols, una mica de brou i ho deixem coure una bona estona a foc mitjà.
- Recomanem fer aquesta recepta d’un dia per l’altre.
Maridatge
Podem acompanyar amb un vi Puresa Samsó. És un vi negre amb aroma a notes balsàmiques, mentolades. A més, conté mineral i especiat. També, fruites del bosc i herbes mediterrànies. Per començar, té una entrada potent i fresca en boca, on destaquen les notes minerals i especiats. L’acabat del postgust llarg i suau.
Font: De Plat en plat