Les galtes de porc amb caragols és un plat ric en vitamines, especialment del grup B. També, és rica en ferro, zinc, potassi i fòsfor que enforteixen els ossos i generen energia en les cèl·lules. A més a més, ajuda a controlar el nivell de colesterol i és ideal per a dietes per perdre pes.
Una combinació esplèndida que us farà sucar-hi pa: galtes de porc amb caragols
Aquí teniu com fer una recepta de galtes de porc amb caragols ja cuinats de V de Gust. Maridarem amb vi Puresa Samsó del Celler Cooperatiu Gandesa.
La carn és un aliment que està present en la nostra dieta quotidiana, sent una de les principals fonts de proteïnes.
A més a més, la carn de porc ocupa un lloc destacat en la nostra alimentació per les seves característiques nutricionals i a la seva tradició gastronòmica. De fet, la Unió Europea l’ha denominat com carn blanca pels beneficis nutricionals que aporta.
Ingredients per a la recepta de galtes de porc amb caragols
- 4 galtes de porc
- 1 kg de caragols Snails House
- 3 ceba
- 1 porro
- 2 ó 3 grans d’all
- 1 pastanaga
- 2 tomàquets petits ratllats
- Una mica de pebrot verd i vermell
- 1 got vi negre
- 1 copeta de conyac
- 2 gots brou de carn o verdures
- 2 farcellet d’herbes (farigola, llorer, orenga, romaní..)
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre
Elaboració de la recepta de galtes de porc amb caragols
- Per començar, maridem els caragols amb les herbes
- En una cassola escalfem aigua afegim els caragols V de Gust i afegim el farcellet de d’herbes per marinar-los.
- Enfornem les verdures i galtes
- Ruixem amb un raig d’oli una safata per a forn i afegim les verdures talladles petites i les herbes. Per sobre posem les galtes i tornem a ruixar amb un bon raig d’oli.
- Enfornem a 250º durant uns minuts i anem donant voltes a les galtes.
- Afegim l’alcohol
- Afegim el vi negre i el conyac fins que redueixi.
- A continuació, banyem amb aigua o brou
- Banyem amb aigua o brou i ho posem al forn a 160ª durant uns 90 minuts, voltejant les galtes i mullant-les amb el suc per tal que quedin perfectes.
- Treiem del forn i separem els ingredients
- Treiem la safata i separem les galtes de la resta en una cassola
- Triturem les verdures
- Triturem les verdures i afegim el resultat a la cassola de les galtes
- Per acabar, afegim els caragols
- Afegim els caragols, una mica de brou i ho deixem coure una bona estona a foc mitjà.
- Recomanem fer aquesta recepta d’un dia per l’altre.
Maridatge
Podem acompanyar amb un vi Puresa Samsó del Celler Cooperatiu Gandesa. És un vi negre amb aroma a notes balsàmiques, mentolades. A més, conté mineral i especiat. També, fruites del bosc i herbes mediterrànies. Per començar, té una entrada potent i fresca en boca, on destaquen les notes minerals i especiats. L’acabat del postgust llarg i suau.
Font: De Plat en plat
