La fruita fresca i la verdura ens aporten substàncies antioxidants pel cos que protegeixen el nostre organisme, davant malalties, com els refredats, i també per lluitar contra els radicals lliires que són els causants de l’envelliment de les nostres cèl·lules, si bé és cert que el pas del temps és ineludible.

Segons els experts en nutrició, una dieta rica en antioxidants pel cos hauria d’incloure un mínim de 8 peces diàries de fruites i de vegetals. Amb aquesta alimentació, el nostre organisme s’assegura les aportacions de vitamina C, vitamina E i betacarotènecessàries.

La vitamina C és un poderós antioxidant que intervé en l’activació de les funcions de totes les cèl·lulees. A banda d’aquest fet, també contribueix en la formació de defenses contra les infeccions. L’Organització Mundial de la Salut aconsella el consum de 30 mg diaris de vitamina C, que s’aconsegueixen, per exemple, amb el consum d’una taronja al dia. També són rics en aquesta vitamina el kiwi, els pebrots, la col, les maduixes i les llimones, entre d’altres.

La vitamina E protegeix les cèl.lules contra l’envelliment i, entre d’altres facultats, també facilita el bon funcionament del sistema nerviós i intervé en la formació de les cèl·lules reproductores. La vitamina E la trobem, principalment, en els cereals, els olis vegetals i en els fruits secs.

El betacarotè és una variació de la vitamina A i es troba en els vegetals de color, com les pastanagues, els espinacs … La seva funció principal és la formació i el manteniment de les cèl·lules que recobreixen la pell, els ulls, la boca i els òrgans interns.

Altres aliments que també contribueixen a seguir una dieta saludable i que frenen el procés d’envelliment de les cèl·lules són els làctics, que milloren la salut dels ossos; els cereals, que augmenten els índex de minerals i que faciliten el trànsit intestinal gràcies a la fibra; l’aigua, que tot i que no és un aliment sí que ajuda a depurar el nostre cos; els llegums, que aporten minerals i fibra, i l’all, que estimula el sistema immunitari i redueix els nivells de colesterol.