foie-peres

Un plat diferent que no et deixarà indiferent

Ingredients per a la recepta

  • 800 gr de foie (fetge d’ànec fresc) de Collverd
  • 2 peres de tipus blanquilla o conferència
  • 250 gr de sucre
  • 75 ml de vi dolç tipus Pedro Ximénez
  • Sal en escates
  • Pebre negre

Elaboració de la recepta

  • Pelem i tallem les peres a quarts, les arrebossem amb 50 gr de sucre i reservem.
  • Escalfem una paella al foc i saltegem les peres (sense oli!) fins que comencin a caramel·litzar.
  • Servim les peres sobre el plat, a la mateixa paella, afegim la resta del sucre i el vi dolç, deixem reduir fins que es formi un caramel, retirem del foc, colem i deixem refredar.
  • En una paella ben calenta, fregim el fetge d’ànec tallat en medallons durant 2 minuts per cada costat, amb una mica de sal i pebre, deixem que es dauri i servim acompanyant les peres. Banyem amb la reducció.

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un SYH 2011 de Vinya Janine, un vi negre amb aroma de fruita madura i molt bon pas en boca, amb cos i equilibrat, saborós.

Syrah

Recepta extreta de: http://www.delicooks.com/recetas/a-la-plancha/foie-fresco-a-la-sarten-con-pera-caramelizada/