Un flam especial amb un gust irrepetible
Recepta que ens proposa Delíciescatalanes.cat amb alguns dels seus productes d’Aromatiks i Celler Vell.
Ingredients per a la recepta
- 1 kg de pomes
- 180 grams de margarina
- 130 grams de sucre
- 6 ous
- Caramel líquid
- Oli de vainilla d’Aromatiks
Elaboració de la recepta
- Primer de tot, preescalfem el forn a 200 º i banyem el fons dels motlles individuals amb el caramel líquid.
- En una paella, fonem la margarina i hi afegim el sucre, ho barregem bé. Seguidament hi afegim les pomes tallades a daus petits. Deixem coure fins aconseguir que la poma estigui tova sense desfer. Un cop acabat, es deixa refredar una mica.
- Després, hem de batre els ous i incorporar els trossos de poma i col•loquem la barreja dins dels motlles individuals.
- Posem els motlles en un safata fonda que pugui anar al forn i els posem al forn al bany maria durant 35 minuts. Acabat el procés de cocció dels deixem refredar. A l’hora de servir els traiem del motlle i ho reguem amb una mica d’oli de vainilla d’Aromatiks.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Estruch Brut Nature Gran Reserva Eco del Celler Vell, un cava de color or intens amb reflexos verdosos. Bombolla molt fina, amb corona sencera i persistent. Aroma complexa i equilibrada, sense clar predomini de cap de les dues varietats que integren la mescla.
Recepta extreta de: http://aromatiks.cat/flan-de-manzana-al-aceite-de-vainilla/