Una proposta per sortir de la rutina
Ingredients per a la recepta
- Un parell de talls de filet o d’entrecot, tallats gruixuts de Gidella.
- Una cullerada i mitja de mantega
- Una cullerada de gingebre molt
- Dues cullerades de salsa de soja.
Elaboració de la recepta
- Escalfem una paella gran a foc mitjà-alt fins que comenci a fumar. Afegim els filets, i els rostim fins que estiguin ben daurats, 1 o 2 minuts. Girem i els cuinem per l’altre costat, un minut o dos més. Traiem la paella del foc i els filets el reservem en un plat.
- Quan la paella s’hagi refredat prou perquè no es produeix fum, la tornem a posar a foc mig. Hi afegim la mantega, i quan es fongui, incorporem el gingebre. Uns 30 segons després, afegim la salsa de soja i ho emulsionem.
- Tornem a posar els filets a la paella, amb aquesta salseta. Cuinem uns 4 minuts a foc mig, tot girant la carn unes 3 o 4 vegades. (Si ens quedem sense suc, podem afegir un parell de cullerades d’aigua.)
- En aquest punt, cuinar una mica més si es vol, i servir, amb el suquet de la paella sobre.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Empordà de Dotze Vins, un vi fresc, molt equilibrat en el seu conjunt, amb notes de fruita madura (cirera, nabiu…), fusta torrada ben integrada, espècies dolces com la canyella i el clau, i persistent en el seu pas per gola.
Recepta extreta de: http://www.carnstrias.com/filet-amb-gingebre-i-mantega/