Un flam massa bo per resistir-se
Ingredients per a la recepta
-
125 gr de mató
- 200 gr de nata líquida
- 75 gr de mel de Torrons i Mel Alemany 1879
- 200 gr de llet
- 1 sobre de cuajada
- 1 tireta de pell de llimona
- Mitja branca de canyella
Per al coulís
-
300 gr de fruites del bosc congelades
-
100 gr de sucre
-
100 gr d’aigua mineral
Elaboració de la recepta
-
Posem en un cassó al foc el mató, la nata líquida, la mel, la tira de llimona, la canyella i la llet tot reservant-ne uns 50 ml.
-
Mentrestant amb la llet reservada desfem el sobre de cuallada amb molta cura perquè no ens quedin grumolls.
-
Quan la barreja del cassó bulli, l’apartem del foc, en traiem la pell de llimona i la canyella. Hi afegim la cuallada, abaixem el foc i el tornem a posar. Anem remenant fins que veiem que comencin a fer-se bombolletes.
-
Parem el foc, ho aboquem als motlles i ho deixem a la nevera per tal que qualli almenys unes 2-3 hores.
Per al coulís
-
Posem tots els ingredients en una paella fonda o un cassó a foc lent i anem remenant fins que el sucre se’ns desfaci, se’ns espesseixi i ho triturem al túrmix.
-
Si no us agrada trobar-hi llavors, abans no estigui massa espès, ho tritureu al túrmix i ho coleu.
- Serviu per sobre del flam o als costats.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Instint dels INSTINTS, un cava amb un excel·lent equilibri cromàtic amb matisos minerals, d’intens aroma amb un punt d’acidesa estimulant i fresca, bouquet agradable amb evidents notes de criança. Exquisidesa per als paladars més exigents.
Recepta extreta de: https://formulesculinaries.blogspot.com.es/2012/06/flam-de-mato-amb-coulis-de-fruites-del.html