Una amanida diferent per aquest estiu
Ingredients per a la recepta
- 2 alvocats de La Masia Verdures Pinyol
- 130 g de ruca de La Masia Verdures Pinyol
- 1 enciam romana de La Masia Verdures Pinyol
- Herba de canonges de La Masia Verdures Pinyol
- 1 porro de La Masia Verdures Pinyol
- 1 dl d’oli d’oliva AOVE d’Oli d’Arbeca
- 2 cullerades de vinagre de Xerès
- 1 cullerada de maionesa
- 1 cullerada de salsa de soja
- sal
Elaboració de la recepta
- Rentar acuradament l’herba de canonges i treure-li les tiges.
- Rentar la ruca.
- Rentar també l’enciam romana i el porro: la primera, tallar finament a l’ample; el segon, trossejar en tires finíssimes de 5 o 6 cm de longitud.
- Posar en un bol l’enciam picada, l’oli d’oliva, la maionesa, el vinagre de Xerès, la salsa de soja, la sal, els canonges i la ruca. Barrejar-ho tot.
- Donar als alvocats un tall longitudinal, respectant la llavor.
- Girar i separar les dues meitats.
- Extreure la llavor i laminar molt fi.
- Distribuir l’amanida pels plats.
- Decorar amb les làmines de l’alvocat i el porro.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussefres Blanc 2015 de la Cooperativa Serra d’Almòs, un vi de color blanc brillant, d’aroma a poma i plàtan, el pas en boca és molt agradable, amb volum i a la vegada refrescant.
Recepta extreta de: http://canalcocina.es/receta/ensalada-de-rucula-y-aguacate