amanida-rucula-alvocat

 

Una amanida diferent per aquest estiu

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 alvocats de La Masia Verdures Pinyol
  • 130 g de ruca de La Masia Verdures Pinyol
  • 1 enciam romana de La Masia Verdures Pinyol 
  • Herba de canonges de La Masia Verdures Pinyol 
  • 1 porro de La Masia Verdures Pinyol    
  • 1 dl d’oli d’oliva AOVE d’Oli d’Arbeca  
  • 2 cullerades de vinagre de Xerès    
  • 1 cullerada de maionesa    
  • 1 cullerada de salsa de soja    
  • sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Rentar acuradament l’herba de canonges i treure-li les tiges.
  2. Rentar la ruca.
  3. Rentar també l’enciam romana i el porro: la primera, tallar finament a l’ample; el segon, trossejar en tires finíssimes de 5 o 6 cm de longitud.
  4. Posar en un bol l’enciam picada, l’oli d’oliva, la maionesa, el vinagre de Xerès, la salsa de soja, la sal, els canonges i la ruca. Barrejar-ho tot.
  5. Donar als alvocats un tall longitudinal, respectant la llavor.
  6. Girar i separar les dues meitats.
  7. Extreure la llavor i laminar molt fi.
  8. Distribuir l’amanida pels plats.
  9. Decorar amb les làmines de l’alvocat i el porro.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussefres Blanc 2015 de la Cooperativa Serra d’Almòs, un vi de color blanc brillant, d’aroma a poma i plàtan, el pas en boca és molt agradable, amb volum i a la vegada refrescant.

mussefres-blancRecepta extreta de: http://canalcocina.es/receta/ensalada-de-rucula-y-aguacate