gourmet-fideus-rossejats-sipia-gambes

Fideus amb molta xixa

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 400 gr. de fideus del nº 1 de RIET VELL
  • 2 sípies grossetes
  • 400 gr. de gambes pelades
  • una cabeça d’alls
  • 1 pebrot verd o vermell
  • pebre vermell
  • 2 tomàquets madurs pelats i sense llavors
  • julivert ben picat
  • 1,5 litres de brou de peix
  • 100 ml de vi ranci
  • all i oli
  • oli d’oliva
  • sal

 

Elaboració de la recepta

  1. En una paella normal poseu oli i tireu-li de seguida els alls pelats i picats ben petits. Tot just quan comencin a enrossir-se afegiu la sípia tallada a quadradets petits i quan hagi perdut l’aigua li afegiu el pebrot tallat a quadradets petits. Al cap d’uns 5 minuts afegiu el tomàquet ben picat. Deixeu que el sofregit es vagi confitant. Quan hagi perdut aigua afegiu el vi ranci i seguiu confitant-lo. A última hora poseu el pebre vermell i el julivert picat. En total el sofregit haurà de coure un mínim de mitja hora o 45 minuts.
  2. Poseu el brou de peix a escalfar fins que bulli. Agafeu la paella de fer arròs, afegiu-li un raig d’oli d’oliva i tireu-hi els fideus. Rossegeu-los lentament fins que estiguin ben torrats sense deixar de remenar-los amb atenció que no se us cremin. Tot seguit afegiu-hi el sofregit i el brou ben bullent. Deixeu-ho coure a foc fort uns 7 minuts i poseu-lo al forn amb el gratinador un 4 o 5 minuts perquè els fideus trempin.
  3. Acompanyeu amb all i oli.

 

Notes:

  • El sofregit el podeu deixar preparat la nit anterior.
  • Si les sípies son fresques i us agrada, al final del sofregit afegiu la melsa passada per un colador fi.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Blanc Jove d’Adernats Vins & Cava, un vi de color groc palla amb tonalitats marfil i reflexos daurats, té autèntic caràcter mediterrani. Jove, alegre i viu. Molt fresc però amb volum i bona acidesa que li atorguen elegància. Ens omple la boca de fruita com poma, meló, albercoc i mango.

gourmet-adernats-blanc-jove

Recepta extreta de: http://lacuinadecalpepin.blogspot.com.es/2009/10/fideus-rossejats-amb-sipia-i-gambes.html