Benvolguts/des gourmets, avui us portem una recepta molt marinera, els fideus rossejats amb sípia i gambes. Quina delícia!
Fideus rossejats amb molta xixa
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 400 gr. de fideus del nº 1 de RIET VELL
- 2 sípies grossetes
- 400 gr. de gambes pelades
- una cabeça d’alls
- 1 pebrot verd o vermell
- pebre vermell
- 2 tomàquets madurs pelats i sense llavors
- julivert ben picat
- 1,5 litres de brou de peix
- 100 ml de vi ranci
- all i oli
- oli d’oliva
- sal
Si ets productor, botiga o restaurant i et vols anunciar al Gourmet Català, clica aquí
Elaboració dels fideus rossejats
- En una paella normal poseu oli i tireu-li de seguida els alls pelats i picats ben petits. Tot just quan comencin a enrossir-se afegiu la sípia tallada a quadradets petits i quan hagi perdut l’aigua li afegiu el pebrot tallat a quadradets petits. Al cap d’uns 5 minuts afegiu el tomàquet ben picat. Deixeu que el sofregit es vagi confitant. Quan hagi perdut aigua afegiu el vi ranci i seguiu confitant-lo. A última hora poseu el pebre vermell i el julivert picat. En total el sofregit haurà de coure un mínim de mitja hora o 45 minuts.
- Poseu el brou de peix a escalfar fins que bulli. Agafeu la paella de fer arròs, afegiu-li un raig d’oli d’oliva i tireu-hi els fideus. Rossegeu-los lentament fins que estiguin ben torrats sense deixar de remenar-los amb atenció que no se us cremin. Tot seguit afegiu-hi el sofregit i el brou ben bullent. Deixeu-ho coure a foc fort uns 7 minuts i poseu-lo al forn amb el gratinador un 4 o 5 minuts perquè els fideus trempin.
- Acompanyeu amb all i oli.
Notes:
- El sofregit el podeu deixar preparat la nit anterior.
- Si les sípies son fresques i us agrada, al final del sofregit afegiu la melsa passada per un colador fi.
Maridatge pels fideus rossejats
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Blanc Jove d’Adernats Vins & Cava. És un vi de color groc palla amb tonalitats marfil i reflexos daurats, té autèntic caràcter mediterrani. També, és jove, alegre i viu. A més, molt fresc però amb volum i bona acidesa que li atorguen elegància. Així mateix, ens omple la boca de fruita com poma, meló, albercoc i mango.
Recepta extreta de: http://lacuinadecalpepin.blogspot.com.es/2009/10/fideus-rossejats-amb-sipia-i-gambes.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!