Un aperitiu festiu i luxós
Ingredients per a la recepta (12 bombons)
- 100 gr de foie micuit
- llet evaporada
- pebre
- 1 cullerada sopera de armagnac (brandi, xerès …)
- 1 pot de melmelada de pera de Can Bech
- pa de motlle
- sal Maldon
- sucre isolmat la mesura de dues tasses de cafè
Elaboració de la recepta
- Podem preparar amb antelació els cruixents de sucre isolmat.
- Preparar dos fulls de paper de forn, posar una en una safata i l’altra la farem servir per tapar el sucre, amb mitja fulla és suficient.
- Posar en un cassó el sucre i deixar fondre fins que comenci a bullir (uns 100 º C)
- Ràpidament abocar el sucre fos sobre el paper que tenim a la safata i tapar amb la segona fulla. Passar una pala perquè el sucre fos s’aplani bé per tot el full, i deixar endurir.
- En un got batedor posar el foie tallat a daus i millor si està a temperatura ambient, afegir una mica de llet evaporada, el pebre i el brandi, batre amb el túrmix, si queda molt espès afegir més llet evaporada i passar la barreja a un motlle de silicona per a bombons i congelar mínim 45 minuts.
- La base d’aquest canapè la podeu fer amb el pa que més us agradi, jo l’he fet amb pa de motlle, amb un motlle per galetes l’he tallat i he torrat el pa tot alhora al forn.
- Treure el primer full de paper que cobreix el sucre i trencar a manera grollera trossos de sucre per decorar el canapè.
- Posar una mica de melmelada de pera sobre de cada torrada de pa, i treure del motllo els bombons que tenim al congelador.
- Decorar amb sal maldon i un tros de sucre isolmat.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Meravellous Reserva Brut Nature de Cava Jaume Giró i Giró, un cava amb bon despreniment de finíssimes bombolles, és verdós amb notes groguenques. En nas és molt floral i fruital: notes de poma i préssec i fruites tropicals, pinya i cítrics amb alguna nota de plàtan. En boca és molt sec i fresc, cremós i amb cos, amb certa acidesa que li dóna vivacitat i frescor. La criança com a Reserva li aporta unes sensacions amples i rodones, vellutades, amb un final sedós i embolcallador.
Recepta extreta de: http://www.chezsilvia.com/2016/12/bombon-de-foie-y-armagnac-con-mermelada.html