bombons-foie-melmelada

Un aperitiu festiu i luxós

 

Ingredients per a la recepta (12 bombons)

  • 100 gr de foie micuit
  • llet evaporada
  • pebre
  • 1 cullerada sopera de armagnac (brandi, xerès …)
  • 1 pot de melmelada de pera de Can Bech
  • pa de motlle
  • sal Maldon
  • sucre isolmat la mesura de dues tasses de cafè

 

Elaboració de la recepta

  1. Podem preparar amb antelació els cruixents de sucre isolmat.
  2. Preparar dos fulls de paper de forn, posar una en una safata i l’altra la farem servir per tapar el sucre, amb mitja fulla és suficient.
  3. Posar en un cassó el sucre i deixar fondre fins que comenci a bullir (uns 100 º C)
  4. Ràpidament abocar el sucre fos sobre el paper que tenim a la safata i tapar amb la segona fulla. Passar una pala perquè el sucre fos s’aplani bé per tot el full, i deixar endurir.
  5. En un got batedor posar el foie tallat a daus i millor si està a temperatura ambient, afegir una mica de llet evaporada, el pebre i el brandi, batre amb el túrmix, si queda molt espès afegir més llet evaporada i passar la barreja a un motlle de silicona per a bombons i congelar mínim 45 minuts.
  6. La base d’aquest canapè la podeu fer amb el pa que més us agradi, jo l’he fet amb pa de motlle, amb un motlle per galetes l’he tallat i he torrat el pa tot alhora al forn.
  7. Treure el primer full de paper que cobreix el sucre i trencar a manera grollera trossos de sucre per decorar el canapè.
  8. Posar una mica de melmelada de pera sobre de cada torrada de pa, i treure del motllo els bombons que tenim al congelador.
  9. Decorar amb sal maldon i un tros de sucre isolmat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Meravellous Reserva Brut Nature de Cava Jaume Giró i Giró, un cava amb bon despreniment de finíssimes bombolles, és verdós amb notes groguenques. En nas és molt floral i fruital: notes de poma i préssec i fruites tropicals, pinya i cítrics amb alguna nota de plàtan. En boca és molt sec i fresc, cremós i amb cos, amb certa acidesa que li dóna vivacitat i frescor. La criança com a Reserva li aporta unes sensacions amples i rodones, vellutades, amb un final sedós i embolcallador.

meravellous-giro

Recepta extreta de: http://www.chezsilvia.com/2016/12/bombon-de-foie-y-armagnac-con-mermelada.html