estofat de vedella

Estofat de vedella, un plat ideal d’hivern

L’estofat de vedella és una versió del Boeuf Bourguignon, un plat d’origen francès que plantegen la mateixa manera de cocció però, es realitza amb base de carn de bou i vi.

Un estofat és aquella preparació que es cuina de vapor, dins d’una olla amb tapa, però que primer se saltegen tots els seus ingredients en oli. Tot i que és un pla que va amb salsa, no es menja amb cullera, ja que és una salsa més espasa, ideal per sucar-hi pa.

Una tècnica de cuina tradicional que mai hem de menysprear, ja que a més de saludable és molt senzilla i ofereix resultats deliciosos.

Ingredients per l’estofat de vedella:

  • Carn de vedella (conills, galta, etc.)
  • Patates
  • Cama-secs o ceps secs
  • Ceba
  • Pèsols
  • Tomàquet madur
  • Llorer, oli, sal i pebre negre.
  • Vi negre o conyac i aigua

 Preparació de l’estofat de vedella:

  1. Posem un raig d’oli i un pessic de sal a l’olla a pressió i s’hi enrosseix una mica de ceba, tallada pel llarg.
  2. Quan estigui rossa, hi posarem la carn i les patates, tallades a daus; els bolets, tomàquet trossejat, els pèsols, una fulla de llorer, sal, pebre negre i vi (o conyac), i una mica d’aigua.
  3. Finalment tapem l’olla a pressió i ho deixem coure a foc fluix una mitja hora, comptada des de quan la vàlvula comença a desvaporar.