recepta espatlla xai forn

Un recepta tendra i melosa per gaudir a casa!

 

Una bona espatlla de carn de xai d’Ecorder i acompanyat amb vi negre XYZ d’Aibar

 

Ingredients per la recepta (2 persones):

  • 1 espatlla de xai d’Ecorder
  • 2 pebrots verds
  • 6 patates
  • 2 alls
  • 2 cebes
  • 1 llimona
  • 1 copa de conyac
  • 300 ml de brou de carn
  • Herbes aromàtiques
  • Oli, pebre i sal

 

Preparació de la recepta:

  1. Primer de tot, preescalfarem el forn a 140º. Per tal de facilitar l’enfornat, feu que el vostre carnisser us talli bé l’espatlla. Cobrim l’espatlla d’Ecorder amb oli i posem les herbes aromàtiques (farigola, orenga, romaní…), la sal i el pebre.
  2. Seguidament, tallem mitja llimona a grills i els posem en els talls de l’espatlla. També ho fem amb els dent d’all.
  3. En una safata, hi posem més oli i hi col·loquem l’espatlla. La reguem amb brou de carn poc a poc. Introduïm la safata en la segona posició del forn començant des de baix. Ho deixarem unes 3 hores al forn donant-li la volta cada mitja hora.
  4. A la que porti una hora de fornejat, traiem la safata un moment per afegir les rodanxes de patata, de ceba i de pebrots que haurem tallat prèviament. Ho salpebrem tot un altre cop i tota la safata a dintre del forn ràpidament.
  5. A la que en porti dues hores al forn, aboquem la copa de conyac i espremem també per sobre l’altra mitja llimona que ens havia sobrat. Ja a partir de les 3 hores, l’espatlla hauria de estar tendra i melosa.

 

Maridatge:

Un vi que pot anar molt bé per acompanyar aquesta recepta de xai al forn és el vi negre XYZ Tridimensional de Celler Aibar 1895, un vi elaborat principalment amb garnatxa negre. És un vi jove excel·lent de la DO Montsant.

xyz tridimiensional

 

Recepta gentilesa de Cuinateca