Les endívies amb formatge potser no són la típica recepta amb la qual un s’emporta un parell d’estrelles Michelin, però això no treu que no sigui una amanida perfecta per preparar durant els mesos més calorosos de l’any. Aprèn-ne la recepta amb el Gourmet Català.
Ingredients necessaris per preparar endívies amb formatge;
- Una endívia per persona
- Un bon formatge de Formatgeria de Clua
- Un grapat d’anous
- Mel o oli d’oliva
Al turró: fem endívies amb formatge
- Comença la recepta preparant les endívies: Pot ser que sigui d’aquella gent que quan sent parlar d’endívies es queda amb cara de peix bullit perquè no sap gaire què són. Doncs bé, són aquella espècie d’enciam amb forma d’ou d’Àlien que un troba als refrigeradors del seu supermercat habitual. Compra’n, i neteja-les.
- És necessari que les pelis. Fes-ho com faries amb una carxofa. Per cert, les fulles més lletges, cap a la brossa, i els culs, també fora, que són el més amargant.
- Col·loca les fulles en un plat: No podràs negar que el nivell d’exigència de la recepta és bastant baix, així que si us plau, deixa-ho ben posadet perquè faci goig.
Talls de formatge
- Prepara uns talls de formatge. Si el que vols és fer-ho com faries una recepta de formatge amb codonyat. De fet, la recepta bàsica d’endívies amb formatge és molt similar, ja ho veus. Col·loca’ls amb un estil i un glamur dignes d’El Gourmet Català. Tens la opció de fondre’l ajudant-te de crema de llet i espargir-ho per sobre, si t’agrada més innovar.
- Incorpora-hi les anous, i banya-ho: Aquesta decisió és personal. No les anous, que hi queden genials, sinó com faràs el bany. Si ets més aviat conservador, posa-hi un bon oli. Si en canvi ets de gustos més juganers, atreveix-te a posar-hi un toc de mel.
- I ei, que ja està! Bon profit.
Tingues en compte que les endívies amb formatge juguen amb la gràcia dels contrastos entre l’amargor d’aquesta verdura i la resta d’ingredients. D’aquesta manera és recomanable que escullis un formatge que et permeti fer-hi joc, sense por. Un sec? Un semisec? Un rocafort? Tu prova, res pot anar malament quan es tracta de formatge!
Pel maridatge, proposem un vi blanc ecològic de Collbaix – Celler el Molí.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!