L’areng és un peix blau de la família dels clupeids, la mateixa a la qual pertanyen entre altres l’aladroc, l’anxova o la sardina. És un peix de fet molt similar tant en aspecte com en sabor a la sardina, i també comparteix amb ella molts nutrients com la seva gran composició en àcids grassos Omega3, minerals i vitamines (B12, B6, D, potassi, calci, Iode…), sent molt beneficiós per a la salut. Algunes de les seves propietats són:
– Disminueix el colesterol.
– Té una gran importància per al funcionament del cor.
– No conté carbohidrats.
– Prevé alguns tipus de càncer.
– És antioxidant.
– Enforteix el sistema immunitari.
– Enforteix pell i ossos.
– Redueix la pressió arterial.
A més, té molt poca presència de mercuri, és bastant econòmic i és molt aconsellable per a aquelles persones que no poden prendre molt el sol.
Encara que pot menjar-se també fregit o a la planxa, la seva major presència en la cuina és en salaó, fumat o en escabetx, sent molt consumit en els països del centre i nord d’Europa.