Aquesta setmana, El Celler de Can Roca ha llançat la nova línia de begudes Esperit Roca, formada per destil·lats, licors i altres begudes fermentades. Els tres germans han dit en un comunicat publicat a les xarxes socials, que aquesta línia de begudes és el resultat de set anys de recerca, procedents de “multitud de begudes servides al Celler de Can Roca com a maridatge, aperitiu o sobretaula. Des d’aiguardents, licors destil·lats i macerats, vins fortificats, fermentats de fruites i llegums o cerveses”.
Amb aquest projecte, els germans Roca volen fer una interpretació del paisatge a partir de begudes poc comunes, com ara l’aiguardent de garrofa. A banda de destil·lar en una ampolla el paisatge de les comarques gironines, els germans fan un homenatge als destil·lats que es feien fa uns anys a les cases i que servien, a les sobretaules.
El sommelier Josep Roca és un dels creadors d’aquest projecte i ha explicat que amb Esperit Roca “la cuina líquida surt del Celler” per arribar a les cases.
2 línies diferents
Per ara han posat la sèrie Paratges, composada amb la ginebra de te de roca, l’aiguardent de garrofa i el vi amb arrels, que es vendrà en els propers mesos. Aquesta línia pretén representar paisatges que han marcat als germans Roca a partir d’un destil.lat.
La segona línia té com a ingredient protagonista el cacau, que manté relació amb projecte de Jordi Roca, Casa Cacao. Presenta una ginebra, un licor i un esperit de cacau.
No obstant, els germans Roca han manifestat que poc a poc volen anar incorporant més begudes d’Esperit Roca.
Els destil·lats ja es poden comprar a Casa Cacao o a l’hotel dels germans a Girona, a l’espai destinat que té Casa Cacao a l’hotel Mandarin Oriental de Barcelona i també a través del web www.esperit-roca.com.