L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha celebrat la quarta edició dels premis Fava de Cacau, un reconeixement a les 50 millors pastisseries de Catalunya en el marc de la VI Mostra Internacional de Pastisseria que aquesta població del Baix Llobregat ha organitzat els dies 20, 21 i 22 de gener.
La mostra posa en valor l’activitat professional del sector pastisser entre el públic general i, a més, les distincions premien als millors establiments de Catalunya mitjançant una selecció feta per professionals del sector.
Marc Balaguer, Campió d’Espanya de Pastisseria l’any 2015 i Subcampió del Món de Gelateria el 2018 ha estat l’encarregat de coordinar el jurat, integrat per professionals reconeguts que no disposen de pastisseria en propietat.
Els membres del jurat han escollit les 50 millors pastisseries de Catalunya premiades amb la Fava de Cacau i també han atorgat 10 mencions especials en aquestes categories: Fava d’Or a la pastisseria innovadora, Fava d’Or al valor històric (abans anomenada Fava d’Or a la tradició viva), Fava d’Or al dolç singular i les Faves d’Or a les millors pastisseries del territori català.
Premis fava d’or 2023
A la pastisseria amb més valor històric:
Confiteria Padreny (Reus)
A la pastisseria innovadora:
Pastisseria Escribà (Barcelona)
Al dolç singular:
Pastisseria El Cigne (Manresa), per les seves ametlles de la llum.
A la millor pastisseria de la Catalunya central:
Pastisseria El Carme (Vic)
A la millor pastisseria dels Pirineus:
Pastisseria Gil (Llívia i Puigcerdà)
A la millor pastisseria de Barcelona i comarques:
Pastisseria Hofmann (Barcelona)
A la millor pastisseria del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre:
Pastisseria Cal Jan (Torredembarra i Tarragona)
A la millor pastisseria de la zona Penedès – Garraf:
Pastisseria L’Obrador (El Vendrell)
A la millor pastisseria del Gironès:
Pastisseria Tornés (Girona)
A la millor pastisseria de Ponent:
Pastisseria Tugues (Lleida)
Premis Fava de Cacau 2023 a les 50 millors pastisseries de Catalunya
• Casa Cacao (Girona)
• Confiteria Padreny (Reus)
• El Xocolater de Taradell (Taradell)
• La Nevateria (Olot)
• La xicra pastisseria (Terrassa)
• La Sal pastisseria (Banyoles)
• Maison marcel (Sant feliu de guíxols)
• Pastisseria Àger (Moià)
• Pastisseria Bahia (l’Ampolla)
• Pastisseria Baixas (Barcelona)
• Pastisseria bomboneria N. Pascual (Sant Pere de Ribes)
• Pastisseria Brunells (Barcelona)
• Pastisseria Bubó (Barcelona)
• Pastisseria Cal Gumer (Almenar)
• Pastisseria Cal Jan (Torredembarra i Tarragona)
• Pastisseria Carrió (barcelona)
• Pastisseria dolç Par Yann Duytsche (Barcelona)
• Pastisseria el Bruguer (Vic)
• Pastisseria el Carme (Vic)
• Pastisseria el Cigne (Manresa)
• Pastisseria Escribà (Barcelona)
• Pastisseria Faixat (Barcelona)
• Pastisseria Ferrer xocolata (Olot)
• Pastisseria Gil (Llívia i Puigcerdà)
• Pastisseria Grau (Esparraguera i Martorell)
• Pastisseria Hofmann (Barcelona)
• Pastisseria l’Obrador (El Vendrell)
• Pastisseria La font (Cambrils)
• Pastisseria Larrosa (Flix)
• Pastisseria l’Atelier (Barcelona)
• Pastisseria Madeleine by Ferrières Barcelona (Barcelona)
• Pastisseria Maurici Cot (Llinars del Vallès)
• Pastisseria Monrabà (Lleida)
• Pastisseria Muñoz (Sant Vicenç dels Horts i Sant Cugat del Vallès)
• Pastisseria Pessics (Artés)
• Pastisseria Rodellas (Sant Celoni)
• Pastisseria Rossana (Calafell)
• Pastisseria Sàbat (Sant Cugat del Vallès)
• Pastisseria Sant Croi by Albert Roca (Barcelona)
• Pastisseria Sant Llehí (Cardedeu i Sant Antoni de Vilamajor)
• Pastisseria Takashi Ochiai (Barcelona)
• Pastisseria Targarona (Igualada)
• Pastisseria Terés (Lleida)
• Pastisseria Tornés (Girona)
• Pastisseria Tugues (Lleida)
• Pastisseria Uñó (Mataró)
• Peralta pastissers (Tortosa)
• Santantoni pastisseria (Barcelona)
• Sucrerie pastisseria Alpicat (Alpicat)
• Xocosave xocolateria i confiteria Ventura (Riudoms)