Pollastres ecològics del Molí de Bonsfills és una explotació ramadera familiar. Es dediquen al projecte de la cria, engreix i venda dels pollastres ecològics des de l’any 2000. Viuen tota la família a la casa Molí de Bonsfills, que, tal com indica el nom, era un antic molí hidràulic, situat al costat d’una riera, la riera de Vallmanya, a Osona. La granja la condueixen el Joan, la Pilar, el Raimon i la Mariona.
La seva filosofia és aconseguir un pollastre criat de forma artesanal, o sigui un pollastre criat a casa seva i per ells, ben tractat, ja que creuen que els animals han de viure amb dignitat. Estan compromesos amb la sostenibilitat que dona la ramaderia ecològica, i amb la garantia de produir una carn sana, que no contamini l’entorn ni la salut, sense antibiòtics ni productes químics.
És així que segueixen la normativa de producció ecològica europea i tenen l’aval del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica. La seva explotació familiar consta de galliners amb patis de pastura en zona boscosa. Els pollets arriben als seus galliners el dia que neixen i els alimentem amb pinso 100% ecològic i pastura lliure tot el dia. Tenen tres mesos de vida, de manera que aconsegueixen una carn gustosa però tendre, que es pot cuinar tant a la planxa o a la brasa, com també de forma guisada.
Treballen amb un pollastre ros i rústic, acostumat a viure a l’exterior i que compta amb extensos patis a l’aire lliure, plens de vegetació, per on córrer i pasturar tranquil·lament. A part de l’herba que pasturen, mengen pinso ecològic, basat sobretot en blat de moro, altres cereals i soja. L’aigua de què disposen prové de la font dels Ossolls, una font que baixa molt a prop de la granja.
Pasturen lliurement mentre dura la llum del dia per un entorn natural, per uns patis extensos, ja que es compten uns 5 metres quadrats de pati per cada pollastre.
A la granja, a més, valoren la venda de proximitat i la venda directa, de manera que el consumidor pugui tenir informació de com treballen i els pugui conèixer.