El te Melissa prové de la Melissa o Toronjil, una de les herbes més populars en el món, àmpliament utilitzada per a fer té. A més de pel seu sabor dolç i deliciós, és famosa també pels beneficis que aporta, sent utilitzada com a remei natural per a curar diverses malalties i és que consumida amb regularitat, pot alleujar molts problemes de salut. Entre ells és un excel·lent tranquil·litzant, redueix l’ansietat i l’estrès, proporciona relaxació i millora la qualitat del somni.

El te de Melissa s’utilitza per als problemes digestius i per a eliminar els gasos causats per la mala digestió, ja que proporciona benestar després de menjars pesats.

També és excel·lent per a alleujar les nàusees, els còlics menstruals i les migranyes. Com un dels seus efectes és que produeix somnolència el millor és consumir el té abans de ficar-se al llit, o en moments en què és possible relaxar-se. És per això que és millor evitar-lo quan calgui realitzar activitats rutinàries que requereixen atenció i vitalitat.

Per a fer té de Melissa, la recepta és molt senzilla: n’hi ha prou amb bullir 200 ml (una tassa) d’aigua i després afegir un grapat de fulles de melissa, tapar i deixar en infusió durant 10 o 15 minuts. Quan estigui tebi, coli-ho i begui-ho. Ja que la Melissa és naturalment dolça i molt saborosa, no hi ha necessitat d’endolcir, però es poden afegir unes gotes de llimona.