Des de principis del segle XX, la família Pagès s’ha dedicat a l’elaboració de vins d’alta qualitat. Al cap d’uns anys d’estar elaborant vins tranquils, l’any 1950, Joan Pagès Gabarra, va iniciar l’elaboració i venda de vins escumosos a la comarca del Vallès Oriental, a prop de Barcelona.
Quan va aparèixer el reconeixement de la paraula Cava com a denominació d’origen i es va reconèixer com a producte de qualitat produït en una regió determinada, Joan Pagès Padró va adquirir un antic molí paperer del segle XVIII, el qual reunia les condicions favorables per a l’elaboració de Cava.
L’any 1987 Cava Pagès Entrena es va constituir com a empresa. Un negoci familiar, on la tercera generació, Joan Pagès Entrena, va començar a dedicar-se a l’elaboració de Caves d’alta qualitat amb uns objectius molt definits: oferir als seus clients un producte de màxima qualitat amb un servei immillorable.
Des d’aleshores, els Caves de Pagès Entrena han recollit elogis i distincions tant nacionals com internacionals, atorgades per les institucions més rellevants del món de l’enologia.
Tot i que compten amb un parell de referències de vins, el negre Baró de Valls Barrica i el blanc Baró de Valls Xarel·lo, ambdós ecològics, l’especialitat d’aquesta cava de Sant Jaume Sesoliveres són els espumosos. Compten amb set caves selectes cadascun d’ells amb una marcada personalitat, com el Brut Gran Reserva 2017 és un cava elegant, fet de les varietats Macabeu, Xarel·lo i Parellada pels que busquen notes evolucionades de llarga criança.
En contraposició, amb les mateixes varietats elaboren un cava brut nature jove, el Brut Nature ideat coma a copa de cortesia, per acompanyar aperitius, formatges i embotits. N’han fet la versió més clàssica, el Brut Nature Gran Reserva 2017. El Brut Reserva de 2018 és un cava singular amb l’accent que li aporta el raïm moscat afegir i que el fa ideal per acompanyar plats lleugers.
El Brut Rosado de 2021, ecològic resulta un cava seductor d’aromes a fruita vermella i llaminadura de maduixa amb un sabor lleugerament sec per aperitius i postres. L’Avi Pagès Brut Nature Gran Reserva 2015, amb la seva llarga criança, presenta un sabor sec en contrast amb una acidesa excepcional, perfecte per maridar amb carns vermelles, formatges curats o arrossos. Finalment, cal destacar l’edició limitada, ja esgotada, de 100 unitats numerades, del cava Ely d’Or Mágnum Brut Nature Reserva 2019.