A la part alta de Plaça Universitat de Barcelona, a tan sols unes passes de l’emblemàtica plaça de Catalunya, hi ha el restaurant Casa Luz, que ens regala una proposta gastronòmica de cuina d’autor, urbana i de qualitat. Les creacions de Tomàs Abellán, el seu propietari i director creatiu del grup Alegria, t’ofereixen cuina mediterrània alhora que refrescant, amb sabors locals i autèntics identitaris i que fan ressò de l’essència de la ciutat de Barcelona.
Dividit en diversos ambients, el restaurant disposa d’un ampli espai interior i tres terrasses amb vistes des de l’àtic al mar, el Tibidabo i la Plaça Universitat.
La seva carta presenta peixos de brasa o la seva gilda, ideal per obrir la gana, tartar de tomàquet amb mantega fumada, les patates amanides amb anguila fumada o l’espectacular truita trufada, un plat que triomfa.
Compten amb una bona oferta de brunch els diumenges amb pa de pita, hummus, tzatziki, guacamole amb totopos, ostres i croquetes d’albergínia, així com uns principals com la french toast, club sandvitx, cessar salad i ous benedict. A ells se li afegeixen per acompanyar patates fregides, salmó fumat de Rooftop Smokehouse, mantega fumada amb torrades, i ous escaldats o remenats.
I com a postres casolans, a més d’un pastís de formatge o un suau brioix amb crema, es pot triar entre una gran varietat de gelats o el seu banoffee a l’estil novaiorquès.
Els plats mariden amb una selecció de vins naturals i còctels on no hi falten combinats com la mimosa, el bellini, bloody mary…
Els caps de setmana s’animen amb activitats de ioga o fitness i música en directe a la nit.