És molt fàcil, estant a casa sense una rutina que complir, caure en la temptació de menjar aliments ultraprocessats. Però tingues en compte que mantenir una correcta dieta durant la quarantena ens ajudarà a sentir-nos millor.

El desgast calòric durant aquests dies és molt baix per tant la necessitat d’ingesta de calories també disminueix. Així doncs, cal buscar una dieta baixa en grasses i sucres.

Claus per mantenir una bona alimentació

En primer lloc, es convenient que planifiquis el menú de tota la setmana. D’aquesta manera no solament menjaràs equilibrat, sinó que també evitaràs el malbaratament dels aliments i t’ajudarà a sortir menys a fer la compra al supermercat.

En segon lloc, la fruita i verdura ha de ser el teu aliment principal de la dieta. A més a més, t’aconsellem que escullis aquelles que puguin conservar-se bé el major temps possible dins o fora de la nevera.

Seguint amb aquesta idea tenim les llegums i les conserves. Són dos aliments amb una durada de conservació molt llarga. Per la seva banda, les llegums com les llenties o els cigrons són un aliment rics amb proteïnes d’origen vegetal. Per l’altra banda les conserves, seleccionem aquelles que es conservin al natural evitant oli i sal com les escarxofes, la tonyina o les sardines.

Els ous també són un aliment molt útil en aquest dies ja que tenen molta proteïna i en podem elaborar moltes receptes acompanyant altres animals.

Recorda que per sentir-te bé a banda de mantenir una dieta equilibrada també és necessari determinar i controlar els  horaris d’ ingesta de menjar evitant obrir la nevera i picar entre hores.  També és important no descuidar el consum d’aigua. No necessàriament ha de ser bevent aigua mineral sinó que també pot ser en forma d’infusió o fruites.

Per acabar, tingues en compte que durant la quarantena tenim el temps suficient per menjar amb calma, assaborir-la i gaudir-la. D’aquesta manera també controlaràs millor la quantitat d’ingesta d’aliments.