Avui us volem donar una idea per compartir el temps amb els vostres fills i filles dins la cuina. Així doncs, dediquem aquest espai del Gourmet català, als més petits de casa. Hem seleccionant una recepta amb carbassó i albergínia per tenir una elaboració molt fàcil. També la podran preparar els nens i nenes de Catalunya i agradarà a tota la família.

Propietats de l’albergínia i el carbassó

Per una banda, l’albergínia és una de les verdures més nutritives. A més, és  rica en minerals com el ferro i el potassi. Està composta d’un 92% d’aigua a més de vitamines com la B9, C.

Per altra banda, el carbassó també té un alt percentatge d’aigua, el 95%. Com l’albergínia és ric en vitamines i minerals com el potassi, fòsfor i magnesi. És una de les verdures amb menys contingut calòric.

La recepta que hem seleccionat és una  tapa molt saborosa. Com si fossin unes patates fregides les podrem menjar en forma de bastonets, d’una en una.

La recepta

Ingredients:

  • Albergínia i carbassó
  • Oli i sal
  • Farina
  • Ou
  • Cervesa

Passos a seguir:

En primer lloc pelem la verdura com si es tractessin d’unes patates i després les tallem en forma de bastonets. Un cop tallat introduïm la verdura en un bol amb la cervesa. És necessari que quedin ben submergides durant 15 minuts.

Passats els 15 minuts és el torn dels nens i nenes.  Retirem l’albergínia i el carbassó de la cervesa (d’una en una) i l’escorrim en un paper de cuina. Després  la passem per l’ou prèviament batut i seguidament per la farina. Les verdures han de quedar ben blanques.

Ara ja es hora de posar-lo a la paella amb abundant oli calent. De nou, en retirar-les de la paella, deixar-les escorre en un paper absorbent. Ara pots posar-li sal al gust. I ja tenim els bastonets de carbassó i albergínia!

Desitgem que gaudiu de l’aperitiu.