Ingredients

Per a 4 persones

  • 10 cebes
  • 20 caps de gamba
  • 20 cossos de gamba
  • 2 l de llet
  • 300 g de farina
  • 250 g de mantega
  • 100 g de ceps picats
  • Oli d’oliva verge extra Olivé Rovira
  • Sal i pebre

 

Preparació

  1. Piquem la ceba ben fina i, en una cassola amb oli, la cuinem lentament fins que estigui daurada.
  2. Afegim els caps de les gambes i els aixafem durant 4 o 5 minuts per treure’ls tot el corall.
  3. A continuació, retirarem els caps i afegirem els cossos de gamba i els ceps picats.
  4. Cuinem la barreja 5 minuts i ho retirem del foc.
  5. Fem una beixamel amb la llet, la mantega, la farina i una mica de sal i pebre.
  6. Barregem el sofregit i la beixamel en una cassola al foc ajudats d’un batedor de clares.
  7. Hem de treballar bé la massa, la afinarem de sal i pebre i, si escau, hi posarem un polsim més de farina.
  8. Ho deixem refredar i anirem donant forma a les croquetes. Les haurem d’arrebossar amb ou i farina de galeta i les fregirem en abundant oli d’oliva.