No sabem per què, però sembla ser existeixen persones que no flipen amb la recepta d’arròs amb bacallà. Des del més profund dels respectes et diem: esperem que no siguis una d’elles, perquè de ser així ens sentim tremendament decebuts.
Ingredients necessaris per fer arròs amb bacallà;
- ½ Quilo d’arròs
- ½ Quilo de bacallà dessalat
- 1 Ceba
- 1 Pebrot
- 2 Tomàquets
- All i julivert
- Aigua
A l’atac: fem arròs amb bacallà
- El primer de tot, la ceba: Picar la ceba i posar-la a daurar en un bon oli, dins d’una (també bona) cassola, és el primer pas per a fer el nostre propi arròs amb bacallà. Com sabràs, o hauries de saber, la ceba mai vol presses, així que Keep Calm i el foc a mitja potència!
- Pebrot picat i tomàquets ratllats, els següents: El pebrot verd t’hi quedarà millor, però si una cosa bona tenen aquestes verduresn és que cadascú hi pot posar el que més li agrada (o la que tingui a la nevera). El tomàquet, per cert, contra més madur menys feina porta.
- Que passi l’arròs! És important que li posis tal com raja, que el voltegis una mica, i que passats uns trenta segons, el ben cobreixis amb aigua. Aquí no pots encantar-te, a diferència del primer pas hem d’anar una mica a la idea, no sigui que la liem i fem un arròs negre sense voler-ho!
- 15 minuts després, és l’hora del protagonista principal: No es pot fer arròs amb bacallà si no posem bacallà a la recepta, oi? Doncs ara és el moment. És quan l’arròs ja quasi està fet que cal incorporar-hi el peix. Un peix que, esperem i donem per fet, hauran ben dessalat abans, oi? Si no prepara’t per la festa de la sal!!
- Afegeix una picada d’all i julivert, atura el foc i deixa reposar: i això ja estarà, eh? Recorda que els arrossos no són gaire amics de les espàtules, així que en comptes de donar-hi voltes amb el cullerot, és millor que li donguis un bon maneio a la cassola agafant-la per la nansa. Un cop l’arròs tingui el punt correcte de cocció, porta a taula, i emociona’t amb el què acabes de crear.
Podeu comprar els productes que necessiteu a EL TÓ (arròs, bacallà desalat).
Aquest plat el pots menjar també al restaurant Tela Marinera.
Maridatge
Pel maridatge, us recomanem el Vi blanc Avrvm (Eco) de CELLER
GRAU I GRAU.
L’arròs amb bacallà és probablement un dels plats de pobre més bons que es poden cuinar. I és que els catalans, que sempre les hem passat prou canutes, hem estat prou enginyosos per crear receptes inoblidables amb tres pessetes i mitja.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!