Benvolguts/es gourmets, avui us presentem una recepta de crema de carbassó, porro i pastanaga.
La crema de carbassó és un plat multiestacional que el pots prendre tant a l’hivern com a l’estiu. És a dir, estigui calent o fred, està bo igual. En aquest cas, hi afegirem porro i pastanaga, per això aconseguirem un resultat daurat com un anell.
Una crema molt suau i plena de vitamines
La crema de carbassó és de textura suau i molt nutritiva, per això, és un complement perfecte per a combinar amb una dieta sana i equilibrada. Avui us presentem aquesta recepta:
Ingredients per a fer la crema de carbassó
- 3 carbassons mitjans
- 3 porros
- 4 pastanagues
- 3 patates mitjanes
- 2 grans d’all
- ¼ de ceba
- 1 fulla de llorer
- Oli d’oliva
- Nata líquida (opcional)
- Sal i pebre negre
- Pa del dia anterior (opcional)
Elaboració de la recepta
- Pelem i rentem els carbassons, els porros i les pastanagues, el piquem tot a rodanxes, però per separat.
- Piquem l’all i la ceba i ho posem a sofregir en una olla amb oli i el llorer.
- Quan estiguin daurats afegim els porros, els ofeguem bé, afegim els carbassons i seguim ofegant.
- Quan el carbassó estigui tendre hi afegim les pastanagues i mentre es fan una mica, pelem les patates, les rentem i trossegem a rodanxes, les tirem a l’olla.
- Salpebrem al gust, afegim aigua fins gairebé cobrir tot, tapem l’olla i deixem coure fins que estigui tendra la patata.
- Traiem el full de llorer i una mica de brou que reservem per si ens queda molt espessa la crema. La resta ho passem per la batedora, al final afegim la nata i batem una mica més.
- Fregim uns quadradets de pa del dia anterior, per acompanyar i ja és a punt per menjar!
El maridatge per a la crema de carbassó
Podeu acompanyar aquest plat de la manera més saludable possible amb un vi Parrell Blanc de CELELR AIBAR 1895
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!