De totes maneres, és cert que en el cas del colesterol, no només els aliments poden ocasionar-lo, sinó que també hi poden intervenir altres factors. Per exemple l’administració de certs fàrmacs, malalties hepàtiques o la predisposició genètica a tenir-lo alt.
Cal evitar els aliments que provoquen augment del colesterol
En primer lloc, el nostre consell és que evitis tan com puguis els aliments grassos de la teva dieta. Aquests són els que omplen de grassa tant la part exterior del nostre cos com el cor i en conseqüència, generen colesterol.
Per tant, alguns dels hàbits alimentaris que es poden crear és decidir-se pels lactis desnatats, utilitzar oli d’oliva enlloc de mantega, consumir la carn com més magra possible i per descomptat, treure del carret de compra els embotits, els brioixos industrials i els fregits. Així doncs, el que aconsellem és que redueixis al màxim la ingesta de grasses saturades i encara més les polinsaturades.
5 productes imprescindibles per reduir el colesterol
- Els cigrons. Aquestes llegums son grans productors de fibra soluble la quals alimenten les bactèries intestinals probiòtiques i s’adhereix al colesterol de l’organisme per després expulsar-lo.
- Lactis desnatats. Tots els làctics amb més del 20% de grassa són ideals per reduir el colesterol.
- Peix blau. Aquest aliment és ric en Omega-3 i participa en la prevenció de problemes cardiovasaculars.
- Verdura. Les verdures ja pel seu mètode de cocció són aptes en la majoria de dietes. No obstant, encara ajuda més a la reducció del colesterol les verdures de fulla verda.
- All. És un gran aliat per netejar les arteries i per tant, disminuir la pressió arterial.