Una fabulosa recepta de contrastos
Ingredients per a la recepta
- 8 costelles de xai de Cal Sileta
- 6 grans d’all
- 3 cullerades de fulles de romaní fresc
- 1 i 1/2 culleradeta d’orenga
- 1/2 tassa de suc de llimona
- 1/2 tassa d’oli de blat de moro
- Sal i pebre negre
- 1/2 tassa de vi negre
Per la salsa de iogurt i menta
- 7 unces de iogurt natural de Mas el Garet
- 6 cebes tendres picades
- Sal a gust
- 1/2 tassa de fulles de menta fresca picada
- 1 culleradeta de comí mòlt
- 1 cullerada d’oli de blat de moro
Elaboració de la recepta
- Per preparar l’adob, col·loca l’all, romaní, orenga, 1 i 1/2 culleradetes de sal i 3/4 culleradeta de pebre en el bol d’un processador d’aliments fins que les herbes quedin picades finament.
- Afegeix el suc de llimona, l’oli de blat de moro i el vi negre i barreja. Col·loca les costelles en un plat de ceràmica prou gran com per mantenir-los en una sola capa. Aboca l’adob sobre les costelles i assegura’t de cobrir banda i banda. Cobreix amb paper plàstic i refrigera com a mínim 2 hores per marinar.
- Quan estigui llest per cuinar, prepara una graella amb una capa de brases o encén una graella de gas a foc mitjà alt. Retira el be de la marinada, afegeix sal i pebre, col·loca a la graella de 4 a 5 minuts per cada costat. Retira les costelles a un plat, tapa bé amb paper d’alumini i deixa de banda a descansar durant 10 minuts. Servir calents per generar una sensació única al costat de la freda salsa de iogurt i menta.
Salsa de iogurt i menta
- Col·loca les cebes tendres, menta, anet, comí, pebre vermell, oli de blat de moro i suc de llimona en el bol d’un processador d’aliments fins que sigui converteixi en una pasta gruixuda. Afegeix el iogurt, sal i el pebre fins que es barregin. Porta la salsa a un bol, tapa i posa-la en la nevera per unes hores per permetre que els sabors es desenvolupin.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre Sot Lefriec de Vins Alemany i Corrió, un vi d’aroma potent, complex, torrat, espècies dolça, roure cremós, fruita madura i terrós. En boca és ric, potent i intens, tanins madurs i persistent.
Recepta extreta de: http://www.vix.com/es/imj/gourmet/152786/deliciosa-receta-de-chuletas-de-cordero-a-la-parrilla-con-salsa-de-yogur-y-menta