costelles-vedella-oli

Una recepta tendra, sucosa i deliciosa

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 1500 g de costelles de vedella bruna dels Pirineus de Can Mabres
  • oli d’oliva verge extra Premium de Mon Ermitage
  • un got de vi blanc
  • farigola
  • romaní
  • sal
  • pebre
  • aigua
  • patates petites d’acompanyament

 

Elaboració de la recepta

  1. Es posa l’oli amb farigola i romaní ben mòlt.
  2. S’encén el forn a 200º.
  3. La carn es sala generosament i es posa pebre.
  4. Es posa la carn amb la pell cap avall en un recipient de forn preferentment de fang, s’unta amb l’oli especiat (es reserva la meitat per untar en donar-li la volta) i s’afegeix una mica d’aigua.
  5. Es baixa el forn a 120º i es fica la carn, es manté a aquesta temperatura durant una hora. Es puja a 150º i es deixa una altra hora (és el moment de posar-li les patates). Se li tira el vi blanc i es puja el forn a 180º. Quan estigui daurada se li dóna la volta i s’unta amb l’oli restant. Es deixa fins aquest ben daurada. En total com 3-3 1/2 hores de forn.
  6. La salsa si està molt liquida es pot espessir una mica afegint una mica d’aigua amb una culleradeta de maizena en el mateix recipient del forn.
  7. A menjar!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Josep Foraster Criança del Celler Mas Foraster, un vi de color cirera madura, amb lleugers tons granatosos que denoten el seu potencial d’evolució. D’aroma és potent, amb fruites negres i vermelles, notes especiades, vainilla i cacau. En boca és carnós, equilibrat, amb un taní molt integrat i un postgust molt persistent. Destaca pel seu profund caràcter mediterrani.

josep-foraster-criança-vi

Recepta extreta de: http://lacocinadeori.blogspot.com.es/2011/01/costillas-de-ternera-asadas.html