gelat-xocolata-creo

Per qualsevol hora a l´estiu

 

Ingredients per a la recepta

  • 300g Llet sencera
  • 200g Nata
  • 100g Xocolata CREO
  • 10g Cacau pur
  • Sal
  • Gotes d’essència de vainilla
  • 2 Rovells d’ou
  • 85g Sucre

 

Elaboració de la recepta

  1. Es comença escalfant la llet amb la nata fins que estigui calenta, llavors afegirem la xocolata i el cacau pur.
  2. Es remena fins que es dissol i s’hi tira un pessic de sal i unes gotes d’essència de vainilla.
  3. A part es mesclen els rovells amb el sucre.
  4. Un cop la xocolata comenci a bullir s’hi afegeixen els rovells i es deixa coure uns minuts fins que espessi una mica.
  5. No s’ha de deixar de remoure o es pot cremar els fons pels rovells es poden coagular.
  6. L’últim pas és deixar-ho refredar i posar-ho al congelador unes hores. I voilà, ja tenim el nostre gelat de Xocolata CREO!

 

Maridatge

Podeu acompanyar el gelat amb un LICOR DE GRANHONS DERA VAL de Licors Portet, un dels licors tradicional de la Vall d’Aran, que es feia a les cases, des d’antic, macerant els “granhons” o aranyons en aiguardent. El seu grau alcohòlic (29% vol.) i el seu contingut de sucre (300 grams per litre) el fan una beguda amb personalitat pròpia, molt diferent del patxaran de Navarra.

Presentación de PowerPoint

Recepta extreta de: http://xococreo.com/gelat-xocolata-creo/