Sortir a menjar botifarra a la brasa en cap de setmana és un clàssic dels plans de diumenge a Catalunya, i aquest és l’esperit amb què la nova Cerveseria Canaletes de Barcelona oberta aquesta tardor proposa la seva oferta gastronòmica.
En un local decorat amb una interpretació actual d’una casa pairal, a la seva carta no hi falten els àpats icònics que es poden menjar a les masies catalanes: el pa de pagès amb tomàquet i l’all i oli. I també xai, pollastre, escalivada, botifarra… tot el que menjaríem un diumenge a la muntanya, però en ple centre de la ciutat comtal, a tocar de la Plaça Catalunya.
El cap de cuina d’aquest establiment és el sevillà Germán Lleida. Experimentat en els plats de la cuina catalana, va aprendre tècniques de Xavier Pellicer, que assessora l’Hostal Montserrat, al Montseny, on treballava. Allà va captar el punt just que necessiten les coccions a la brasa de les verdures i les botifarres.
Verdures a dojo
La seva carta ofereix moltes verdures i hortalisses de la terra. Des de porros rostits com si fossin calçots, pelats i amanits amb una vinagreta amb trossets d’ou dur i mongetes de Santa Pau a una albergínia blanca rostida a la graella, fent una concessió a la salsa de soja, miso i amarant.
Però també proposen una col ben rostida sobre les brases amb maionesa àcid i crême fraîche, i com no, una bona escalivada amb una vinagreta feta amb suc de pebrots, ceba i albergínia i vinagre de Xerès.
A l’apartat de carns hi destaca el contracuixa de pollastre especiat i cuinat a baixa temperatura i acabat amb un toc de brasa, que contrasta amb una versió de hotdog amb botifarra.
En els postres no hi falta un casolà flam de vainilla i una combinació de figues amb gelat de mascarpone.
Aquests dies veiem com el local atrau a turistes que tasten la cuina catalana al bell mig de la capital catalana.