El pa li agrada a pràcticament tothom, i a vegades ens passem comprant-ne. Això fa que ens en sobri una part, quedant-se dur. Però és possible recuperar-lo i fer-ne un munt de coses. T’expliquem com pots aprofitar-lo.
Fes pa ratllat
Aquest pa serveix per a espessir salses i per a arrebossar, a més de donar cos a algunes preparacions. Molta gent ho compra, sense saber que es pot fer amb el pa dur i així reutilitzar-lo.
És tan fàcil com moldre el pa dur amb alguna màquina especial o gratant amb un ganivet. D’aquesta manera, et quedarà triturat i en pols, llest per a utilitzar de la mateixa forma que el de la botiga. A més, pots fer gaspatxo amb ell, donant-li moltíssima consistència a aquesta famosa beguda.
Fes torrades
Una bona manera d’aprofitar el pa dur és fer torrades amb ell. Fes-ne rodanxes i torra-les, fent servir el forn, la torradora, la paella o fins i tot el microones. Ara ja tindràs un pa torrat totalment funcional, llest per a esmorzar o per a fer qualsevol classe de canapè o torrada amb pernil, llom, formatge o verdures.
Crostons amb pa dur
Els crostons són ideals per a les amanides, les sopes i les cremes. No són més que trossos de pa, així que els pots fer amb pa dur. Simplement, talla el pa dur en daus i torra’ls, podent usar el forn o la paella.
Esmorza pa dur mullat en llet.
Moltes persones encara esmorzen pa dur. Si el mulles en llet, no té res a envejar als cereals i té més o menys els mateixos nutrients. És més, pots crear el teu propi esmorzar afegint fruita seca, granola, fruites deshidratades o fruita seca.
Fes receptes de cuina amb pa dur
Pots fer sopes d’all i llesques amb ou, les quals sempre s’han fet amb pa dur i són la millor manera d’aprofitar-lo. Solament necessitaràs el pa, llet, ous, canyella, sucre, oli de gira-sol i ratlladura de taronja perquè quedin delicioses.
Una altra recepta són les torrades franceses, fetes amb canyella, llet, essencial de vainilla, ous, mantega i xarop. Finalment, pots fer pastís de pa dur, amb llet evaporada, llet condensada, sucre, passes, ous, canyella, claus d’olor i essència de vainilla. El pa dur serà la base, donant-li una textura molt bona i aprofitant de la millor forma el pa dur.