Catalunya continua sent la regió d’Espanya amb més estrelles a la guia Michelin amb 32, per davant de les 29 de Madrid. Els resultats s’han fet públics a l’ultima edició de la guia.

Destaquen Jordi Cruz, que ha obtingut la segona estrella per a Angle, el seu restaurant, i Jordi Artal i Artur Martínez, que guanyen una cadascú.

Catalunya, una referència a la guia Michelin

Les noves estrelles Michelin

Les noves estrelles Michelin

Amb aquests resultats, Catalunya es mostra com una potencia gastronòmica dintre del territori espanyol. Madrid i el País Basc segueixen en la llista, però estan lluny de les 32 aconseguides pels restaurants del territori català.

Barcelona continua sent la província amb més reconeixements, ja que fins a 22 restaurants han aconseguit almenys una estrella. De tots, l’únic que està fora de la ciutat comtal és el Lluerna, que es troba a Santa Coloma de Gramenet.

Els restaurants més guardonats són ABaC, de Jordi Cruz i Lasarte, de Martín Berasategui, amb tres estrelles cada un. Completa el podi el Celler de Can Roca, situat de Girona, amb dues estrelles.

El significat de les estrelles

Les estrelles Michelin van néixer a la dècada dels anys 20 i premien als millors restaurants del món. Actualment tenen aquest guardó uns 2000 restaurants. Tindre una estrella suposa, en el món de la gastronomia, un reconeixement únic que et situa no sol com un dels millors del país, sinó com un dels millors del planeta.

Les estrelles s’atorguen en funció de tres criteris. Es dóna una al restaurant que és molt bo en la seva categoria, dos si tenen qualitat de primera classe en el seu tipus de cuina i tres si és tan excepcional que el seu menjar justifica fer un viatge per expressament allà.

Vols més? Et recomanem aquesta notícia.

No oblidis seguir-nos a Facebook, Instagram i Twitter