Quan anem a comprar ens hem acostumat a mirar la data de caducitat de tots els productes que volem consumir. A vegades, sorprèn el poc marge que hi ha per a la seva consumició. Això sí, encara que no ens ho pensem existeixen molts aliments que no caduquen mai. Aquí et portem un recopilatori.

Aliments que no caduquen

1. Arròs

L’arròs és un dels aliments que mai caduca i per tant no hem d’estar mirant la seva data de consumició. Això passa en l’arròs blanc, que com que no té aigua es pot conservar molt bé. En canvi, en l’integral no passa, ja que en portar oli és més fàcil que es faci malt bé.

S’ha de conservar en un lloc sec i amb poca humitat, com en una despensa. Aleshores podrem consumir aquest producte sense cap preocupació.

2. Llegums seques

Els llegums són un cas molt semblant al de l’arròs. Com que no tenen aigua dins, és impossible que es formin bacteris, pel  que és un aliment, que ben conservat, no caduca mai. Això sí, s’han de guardar hermèticament.

L’únic inconvenient és que com més tardem a consumir-los més es tardarà a cuinar-se.

 

3. Farina de blat de moro

La farina és un producte que sempre el podrem utilitzar, encara que faci molt temps que el tenim. Els condicionants per a la seva conservació són que en cap cas es mulli i que estigui en un lloc fresc o sec.

4. Melaliments que no caduquen

La mel és un producte que ho té tot. És molt sa i a més no caduca. Això passa per la gran quantitat de sucre que porta, ja que fa que els microbis i  els bacteris no proliferin. Alguns arqueòlegs han trobat mel de més de 2000 anys perfectament conservada.

5. Sucre

L’única condició perquè el sucre no caduqui és que estigui allunyat de la humitat. Si es compleix aquest requisit, podrem consumir aquest producte amb tranquil·litat. L’únic inconvenient és que la seva textura pot canviar.

6. Sal

La sal s’utilitza, en moltes ocasions, com a conservant per a altres aliments. Sobra dir que és un aliment que aguanta perfectament el pas dels anys. Aquest producte és capaç d’aïllar l’aigua de qualsevol aliment, traient així totes els bacteris  . S’ha de conservar en un lloc sec.

7. Vinagre

El vinagre també es pot consumir sempre, ja que és un producte molt àcid. Al ser així és molt complicat que surtin bacteris o microorganismes. A més, igual que la sal, també és utilitzat com a conservant per a altres aliments.

aliments que no caduquen

8. Pasta

La pasta és un aliment que té característiques semblants a les que té l’arròs. Si es conserva en un lloc sec com en una despensa pot durar molt de temps. Aquest fenomen es produeix per la poca humitat que té. L’únic problema és que pot ser que amb el pas de temps perdi gust.

 

9. Xocolata negra

La xocolata més pura també és un aliment que es conserva molt bé. Ha de tindre com a mínim un 75% de cacau, perquè com més llet porti, menys durarà. El lloc ideal per a la seva conservació és una despensa, per evitar que entri humitat.

10. Cafè

Un dels aliments més consumits del món també pot aguantar molt bé el pas del temps. Només fa falta conservar-lo en un lloc amb poca humitat. De fet, si el fiquem en un congelador, mai es farà malt bé.

 

aliments que no caduquen