Una recepta tendra i gustosa
Avui farem galtes de vedella confitades en oli d’oliva Molí del Pau amb ceps d’Urdet! Una recepta tendra i gustosa que maridarem amb un cava Grandalla Gran Reserva de Cava Jaume Giró i Giró. Bon profit!
Ingredients per a la recepta
- 2 kg de galta de vedella
- 1 litre d’oli d’oliva Molí del Pau
- 100 g de ceps Urdet
- 2 branquetes de farigola
- 2 branquetes de romaní
- 2 fulles de llorer
- 4/5 uns grans de pebre
- Sal
- 1 ceba gran
- 200 ml de vi negre
- 100 g de ceps rehidratats en aigua
Elaboració de la recepta
- Tallem la carn i la cobrim d’oli
- Tallem la carn en daus i els posem en una safata apta per a forn. Salem, afegim les herbes per sobre i ho cobrim tot amb oli.
- Introduïm al forn
- Introduïm la safata al forn i deixem coure entre 3 i 4 hores, fins que la carn estigui ben tendra. Quan estigui feta traiem la safata del forn i deixem que es refredi dintre del mateix oli.
- Sofregim la ceba, l’all i els ceps
- En una cassola afegim 5 o 6 cullerades de l’oli de la safata de forn que hem emprat per confitar. Sofregim la ceba i l’all ben picats i després els ceps. Ofeguem i deixem cuinar removent de tant en tant.
- Incorporem les galtes i el vi
- Desossem les galtes i les incorporem a la cassola. Colem l’oli de la safata reservant els sucs de les galtes que romandran al fons. Rectifiquem de sal i afegim el vi. Portem a ebullició i deixem coure uns 5 minuts.
- Agreguem els sucs que hem reservat i deixem coure a foc lent
- Finalment, incorporem els sucs de les galtes que havíem reservat i deixem coure durant uns 15 minuts a foc lent. Quan estigui llest deixem reposar el màxim temps possible abans de servir.
Maridatge
Pode acompanyar amb un Grandalla Gran Reserva de Cava Jaume Giró i Giró, un cava de color groc pàl·lid amb moltes notes verdoses. En nas és molt floral, amb notes de chiringuilla, jessamí i flor de la Grandalla. En boca és fresc, lleugerament suau, amb els gustos de fruites àcides i tropicals, i fruites verdes de poma i pera, quedant molt ben equilibrats per la criança del cava. És persistent, i deixa gustos frescos que es mantenen en el temps.

Grandalla Gran Reserva
Recepta extreta de: La Cocina de Mati