Un plat fresc, estiuenc i fàcil de preparar
Ingredients per a la recepta:
- 250gr de llom de salmó
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva de la Dama de Elaia
- 1 llimona verda
- Sal
- Pebre
- Anet
- Ruca i canonges
Elaboració de la recepta
- Per començar, tallem el filet de salmó en làmines molt fines i el reservem a la nevera.
- A continuació, en bol o una font, exprimim la llimona verda i afegim les dues cullerades d’oli de la Dama de Elaia que li donarà el toc necessari i inversemblant al salmó.
- A la barreja hi afegim també l’anet picat, una cullerada de pebre en gra i sal al gust del cuiner.
- Un cop tenim tot ben barrejat, untem molt bé el salmó que havíem reservat amb la mescla elaborada i ho deixem reposar un mínim de mitja hora dintre de paper de plata i a la nevera, perquè agafi l’essència de l’oli i de les espècies que li hem afegit i tingui un sabor més especial i més característic.
- Abans de que estigui enllestit, posem les fulles de ruca i de canonges per damunt del nostre carpaccio de salmó, que serviran com a complement perfecte, tant de gust com de color, per acabar de rematar aquest plat.
Si t’agrada provar coses noves i t’agrada el formatge de cabra, pots provar també d’afegir-li per donar-li més sabor encara a aquest plat fresc i estiuenc.
Maridatge
Per maridar aquest plat fresc i estiuenc el vi perfecte seria Essència d’Adernats, un vi blanc de qualitat que serà el complement perfecte per, com el seu propi nom indica, captar la essència del carpaccio i del vi al nostre paladar.