recepta cargols picants

Recepta de cargols amb salsa picant

Una manera diferent de cuinar cargols!

Ingredients:

  • 2 kg de cargols
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 fulla de llorer
  • 100 grams de xoriço picant
  • Mig kilo de tomàquet fregit
  • Guindilla
  • Julivert
  • Pa ratllat, sal i oli

 

Preparació:

  1. Primer de tot, hem de netejar els cargols molt bé, canviant d’aigua diverses vegades. Després els posem en una olla amb la cabeça d’all i el llorer i ho cobrim tot amb aigua. Coem els cargols a foc lent durant uns 45 minuts.
  2. Mentre es van fent els cargols, anem fent la salsa picant. Per fer-la posem oli en una cassola de fang i hi incorporem el xoriço picant, el remenem i afegim els cargols ja fets i escorreguts.
  3. Després, ho barregem tot amb el tomàquet ratllat i la carn de la guindilla. També hem de fer una picada d’all i julivert amb morter. Quan estigui feta, la afegim als cargols. Rectifiquem de sal i ho deixem coure tot junt uns 5 minuts.
  4. Finalment, afegim el pa ratllat perquè la salsa quedi més espessa i més enganxada al cargols i tot a punt per degustar-los!

 

Maridatge:

Una bona manera d’acompanyar aquest plat tan picant és amb una cervesa IPA (Indian Pale Ale) i la cervesa Obaga de Cervesa Artesana Ctretze és ideal per rebaixar la intensitat del picant agressiu.

botella obaga