Una recepta original, sorprenent i deliciosa
Ingredients per a la recepta
Per a la massa de pa:
- 300 gr farina de força blanca de blat
- 200 gr d’aigua (un got)
- 15 gr d’oli d’oliva (aproximadament una cullerada sopera)
- 15 gr de llevat fresc de forner o mig sobre de llevat sec de fleca
- Mitja culleradeta de sal
- Una culleradeta de sucre o mel
Per al farciment:
- Un flascó d’olivada negra de La Gaeta
- Salsa de tomàquet fregit casolà
- 200 grams de formatge Mozzarella
- Orenga, alfàbrega i pebre
- Llavors de Sèsam i Chía per decorar
- Un ou per pinzellar
Elaboració de la recepta
Preparació de la massa a mà:
- En un bol gran posem l’aigua a temperatura ambient (estiu) o lleugerament tèbia (hivern).
- Diluïm en l’aigua el llevat, el sucre i l’oli d’oliva. Afegim la farina barrejada amb la sal i amassem lleugerament.
- Deixem reposar uns deu minuts la massa i tornem a amassar, aquest cop a la taula i més a consciència, fins a obtenir una massa llisa.
- Portem una altra vegada la massa al bol i deixem que dobli la seva grandària. Ja la tenim a punt per utilitzar.
Preparació de la massa en robot pastador o panificadora:
- Posem tots els ingredients al robot de cuina en el qual hem inserit el ganxo pastador.
- Pastem durant tres minuts.
- Deixem reposar uns cinc minuts i tornem a pastar uns minuts més fins a obtenir una massa llisa. Deixem reposar fins que dobli la seva mida i llista per utilitzar.
- A la panificadora encara més fàcil: programem la màquina en mode massa i esperem que acabi el programa. Ja tenim la massa a punt per utilitzar.
Preparació dels cargolats de pa:
- Estirem la massa sobre una superfície ben enfarinada amb ajuda d’un corró i tallem rectangles de 20 x 5 cm aproximadament, que anirem disposant sobre la placa del forn que haurem cobert de paper d’enfornar.
- Estenem sobre els rectangles una capa finíssima de tomàquet fregit i sobre ella l’olivada. Cobrim amb formatge ratllat i empolvorem amb orenga i alfàbrega.
- Tanquem els cargolats pels extrems i els retorcem per formar-los girant un extrem de forma inversa a l’altre.
- Pinzellem la superfície amb ou batut i empolvorem amb les llavors.
- Posem al forn els cargolats de pa uns 15 minuts a 180º o fins que veiem que estan daurats (depèn de la força del nostre forn).
- Servim calents.
Maridatge
Podeu acompanyar aquesta tapa amb una cervesa Escuma de Mar de Popaire, una beguda lleugera i refrescant, de baixa graduació alcohòlica, d’aroma afruitada i de sabor més aviat dolç, en equilibri amb l’amargor del llúpol.
Recepta extreta de: http://www.cocinandoconlaschachas.com/2015/10/torcidos-de-pan-con-olivada-y-queso.html