amanida-freda-romesco

 

Una amanida plena de sabor

 

Ingredients per a la recepta

  • 250 grams de mongeta tendra rodona fina
  • 1 poma Fuji (o qualsevol poma dura i un pèl acida que us agradi)
  • 1 pit de pollastre de Pollastre de l’Era
  • 1 tomàquet petit madur
  • 1 cullerada de salsa romesco ecològica d’Hortus Aprodiscae
  • Vinagre
  • Oli d’oliva verge extra d’Hortus Aprodiscae
  • Sal i pebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Primer de res posem la mongeta a bullir. Més que a bullir, serà escaldar perquè la volem al dente. Per evitar que se’ns cogui massa, la refredarem en sec posant-la en un bol amb aigua i glaçons. En un altra cassola, escaldem el tomàquet per pelar-lo més fàcilment. Li treiem les llavors i el passem pel túrmix amb el vinagre i l’oli (al gust: estem fent una vinagreta). Reservem. Ara passem el pit de pollastre per la planxa ben salpebrat i el deixem que es dori per fora. I per últim, pelem la poma i la fem a daus.
  2. Ja ho podem barrejar tot ràpid per tal que la poma no s’oxidi (la vinagreta ho evitarà) i ja ho podem servir. Es pot emplatar fent servir un motllo, però la veritat és que va costa de que es mantingui  la forma. En tot cas, queda una amanida ben original i diferent.
  3. Per tancar la decoració, posem una cullerada de la salsa romesco ecològica.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Guillamina 2008 del Celler Cercavins, un vi blanc jove procedent del cupatge de Verdejo, Sauvignon Blanc i Gewürztraminer.

guillamina-cercavinsRecepta extreta de: http://hortusaprodiscae.org/amanida-freda-amb-mongetes-poma-pollastre-i-salsa-romesco-eco/