amanida-canonges-fruits-secs-mel-mostassa-formatge-cabra

 

Un primer plat molt ric i saborós

 

Ingredients per a la recepta

  • 200gr. canonge fresc
  • 1 grapat de nous
  • 1 grapat de panses
  • 1 grapat de pipes pelades
  • 1 grapat de pinyons
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • 1 tall rodó de formatge de cabra de
  • 3 tomàquets “Cherry”
  • una mica de sucre

 

Per la vinagreta:

  • 2 cullerades de mostassa normal
  • 2 cullerades de mel del Mas Buret
  • sal

 

Variants:

  • Podeu passar per la paella els pinyons
  • Podeu incorporar tonyina
  • Per la vinagreta, podeu barrejar la mel i la mostassa amb el vinagre de mòdena
  • Us farà falta un soplet o una pala de cremar

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem els fruits secs, els tomàquets i els canonges ben nets.
  2. Muntem directament el plat, col·locant el formatge en el centre.
  3. Tirem una mica de vinagre de mòdena per sobre dels canonges (el formatge no).
  4. Ara repartiu els fruits secs per tot arreu.
  5. Preparem la vinagreta barrejant la mel amb la mostassa. Si voleu podeu incorporar una cullerada de vinagre de mòdena també.
  6. Col·loquem els tomàquets i ruixem amb la vinagreta procurant no tacar el formatge.
  7. Ara hem de cremar el formatge amb una mica de sucre. Podeu utilitzar un soplet de cuina, o amb una pala de cremar de les de tota la vida.
  8. Podeu cremar almenys un hora abans i reservar a la nevera. Amb la humitat que agafarà el sucre s’anirà fonent. Però si us agrada cruixent, cremeu-lo just abans de servir.
  9. Tireu un raig d’oli d’oliva verge extra per sobre per acabar.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una IPA 100% Nugget de Cervesa Sants, una cervesa artesana que combinarà perfectament amb els múltiples sabors de l’amanida i ens aportarà un complement ideal al nostre àpat.

ipa-cervesa-sants

Recepta extreta de: http://www.mytaste.cat/click/index/70114/lacuinadesempre.cat