La cervesa catalana Cap d’Ona, la “cervesa dels Països Catalans” ostenta dos anys de guardons, 2021 i 2022, del World Beer Challenge, un dels principals certàmens de cervesa del món.
Aquesta cerveseria-destil·leria de la Catalunya Nord, ubicada a Argelers de la Marenda, ha quedat en primera posició en el rànquing, per davant d’altres gegants cervesers mundials. Amb 1.926 punts, hi ha una diferència de 800 punts entre el primer i el segon classificat.
El fundador d’aquest negoci cerveser, Gregor Engler, ha estat guardonat amb el premi de millor Mestre Cerveser del món, gairebé doblant la puntuació del segon classificat. “L’equip no pot estar més satisfet amb els resultats assolits davant d’aquest nou èxit”, celebra la cerveseria en un comunicat difós recentment.
En la dotzena edició del World Beer Challenge 2022 a finals de maig es van reunir 125 experts provinents de 29 països a Estoril a Portugal. Cap d’Ona hi va participar amb 21 cerveses i va arrassar aconseguint nou medalles d’or i dotze medalles de plata.
Per acabar-ho d’adobar, quatre d’aquestes cerveses van obtenir una nota de cent sobre cent per part del jurat internacional: la rossa ecològica, la negra ecològica de sègol de la Cerdanya, l’ambrée triple ecològica i la rossa wood aged amb doble envelliment en bota de vi chardonnay.
Engler es manifesta especialment satisfet pel 100/100 concedit a la rossa, “ja que la cervesa rossa és un clàssic, habitualment és la que més es consumeix arreu i és on la competència és més ferotge” assegura. La rossa de Cap d’Ona no només és ecològica, sinó que també no porta gluten
Nou objectiu aquest setembre
L’objectiu de la cerveseria-destil·leria és revalidar aquests triomfs a la pròxima gran cita cervesera de l’any: el World Beer Awards, que se celebra al setembre.
Cap d’Ona destaca les arrels i la identitat del territori nord-català de la seva cervesa. Per reafirmar aquestes arrels, la cerveseria-destil·leria ha estrenat recentment un perfil d’Instagram en català. A més, organitza des del passat 2 de juliol i fins al setembre unes visites-degustació també en català. Les visites es podran fer els dissabtes a les 11.30 hores amb reserva prèvia.
La cerveseria té previst traslladar-se el 2024 a Ceret, al Vallespir per “seguir desenvolupant i innovant” mantenint els “valors d’ètica, economia circular i ecologisme que promou des de fa 24 anys aquesta empresa familiar”.