canonge-canelons

Canelons de restaurant

Aquesta recepta la podeu gaudir elaborada per professionals al Restaurant Canonge.

Per als canelons

Ingredients

  • 1kg de carn magra de porc
  • 1kg de carn de vedella
  • 300gr de foie-gras d’ànec (fresc)
  • 1 ceba mitjana
  •  oli d’oliva sal
  • 1dcl de vi ranci

 

Elaboració

  • Tallar la carn a daus mitjans en una cassola amb 2 dcl d’oli daurar a foc viu els daus de carn incorporar el vi ranci deixar reduir i afegir la ceba tallada.
  • Donar-li unes voltes i deixar coure a foc suau. Afegir de tant en tant una cullerada d’aigua.
  • Quan la carn estigui ben melosa ja li podem incorporar el foie-gras que haurem tallat a daus i el deixarem coure uns minuts més posar la carn en un colador amb un recipient a sota per recollir el suc passar la carn per la picadora i afegim el suc del rostit a la carn i unes cullerades de salsa beixamel.
  • Ho barregem tot amb una espàtula i comprovem el punt de sal.
  • Bullir les plaques de pasta de caneló i les estirem sobre la taula, les farcim de carn i ja podem començar a enrotllar els canelons disposant-los en una safata de forn, a la qual prèviament l’haurem untada amb mantega, i els cobrim amb la salsa beixamel per sobre li posem formatge ratllat i els gratinem al forn.

 

Per a la salsa beixamel

Ingredients

  • 1l de llet
  • 50gr de farina
  • 50gr de mantega
  • ½ ceba nou moscada

 

Elaboració

  • En una cassola a foc suau desfer la mantega, incorporar la farina i remenen bé per aconseguir una massa ben fina i sense grumolls deixar-ho coure sense parar de remenar i a foc molt suau durant 10 minuts.
  • Incorporar la llet calenta a poc a poc amb l’ajut de unes barilles per aconseguir una salsa ben fina i homogènia.
  • Afegir-li la ceba la nou moscada i sal i la deixem coure 15 minuts passar-ho per el colador.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi 3 Nits d’Urpina d’Ampans Vins d’Urpina, un vi potent, on el gran volum dóna elegància als tanins madurs. Records de fruita negra, encara fresca sobre fons de torrats fins de la barrica. En boca és llarg, on persisteixen les notes de confitures, fulla de tabac i cacau.

3nits-urpina-ampans

 

Recepta extreta de: http://www.canjubany.com/content/recipes/canelons.pdf