calamars amb ceba
És l’hora de picar i què millor que uns calamars amb ceba? Són deliciosos i conquereixen qualsevol paladar. A més, els pots fer a casa de manera fàcil, senzilla i ràpida. I si vols, pots acabar amb un perfum de vermut que els donarà un toc final original i diferent. T’animes?

calamars-amb-ceba
Els calamarcets amb ceba, un plat elaborat i simple
Us fem arribar una recepta pròpia de Pilar’t Restaurant que pots tastar allà mateix, o bé, fer-ho a casa.
Ingredients per a 4 persones
- 500g de calamarcets frescos
- 1 ceba
- 1 copa de vermut
- 2 cullaradetes de salsa tomàquet
Picada
- Avellanes
- 2 nyores
- 1 dent d’all
- Sal
- Pebre
Acompanyament
- Patata al caliu o timbal d ‘arròs
Elaboració dels calamars amb ceba
- Posem amb una cassola 2 cullaradetes d’oli, hi aboquem els calamarcets (una vegada nets) i els deixem a foc mig durant una bona estona, sempre vigilant que estiguin hidratats bé per l’oli o per una mica de vermut.
- Aproximadament uns 15 minuts hi posem la ceba tallada en juliana i les dues dents d’all talladets ben petits també, deixem que sui i afegim la resta de vermut, fins que redueixi a la meitat. Després afeigim las 2 cullaradetes de tomàquet i deixem fent xup-xup fins que estiguin ben tendres.
- Mentrestant posem la picada al morter per molir-la i ficar-la cinc minuts abans de tancar el foc.
- Corregim de sal i pebre i acompanyem amb patata al caliu o timbal d’arròs.
- I ja tenim un plat una miqueta elaborat i simple.
Vi blanc, el millor acompanyant per als calamarcets amb ceba
El maridatge mai pot faltar. En aquest cas, la millor selecció sempre és apostar pel vi blanc. Per això, podeu acompanyar aquest plat amb un Selecció Blanc d’Altavins, un vi blanc 100% Garnatxa Blanca d’aromes complexes en nas; florals, minerals i notes especiades. Potent en boca, amb una acidesa molt integrada que li donarà una vida llarga. Estructurat, sedós, amb un final molt llarg, persistent i elegant.
Et recomanem:
Calamars a la planxa amb salsa de pa de fetge
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!