Els cabdells amb anxoves és la típica recepta que quan un l’escriu correctament se sent més gratificat intel·lectualment, però és menys entès pel públic que quan algú altre escriu “cogollos con anchoas”, per allò de què a vegades no prestem tanta atenció a la llengua com es mereix. Però ser, és el mateix. I a més, és una de les receptes més bones que podràs preparar per a aquest estiu. Clar que portant anxoves, tampoc té tant mèrit.
Què et cal per fer cabdells;
- Un parell de cabdells per persona de Cal Valls
- Anxoves de l’Escala
- Tonyina en llauna
- Un bon tomàquet de pagès de Cal Valls
- Un bon oli d’oliva i un vinagre de Mòdena encara millor
Anem a muntar el nostre plat de cabdells amb anxoves.
- És important que comptis amb bons aliments. Al cap i a la fi aquesta recepta és de les més fàcils de fer que trobaràs a El Gourmet Català, així que com a mínim aquesta part que tingui una miqueta d’atenció.
- Parteix, una vegada rentats, els cabdells. Talla’ls verticalment, així quedarà compensada l’amargor del tronc, i alhora, quedarà més maco, que carai, també ens agrada.
- Amaneix-lo amb oli i vinagre. I per més que la temptació t’hi inviti no hi posis sal! Que hi has de posar una anxova a sobre i et quedarà una sabata com una espardenya d’espart, sinó!
- Incorpora la tonyina. Hi ha tantes tonyines de llauna com prestatges té un supermercat, així que tu mateix, agafa la teva predilecta, i fes-ne un llit per ella.
- Les anxoves, al capdamunt. Els cabdells amb anxoves no deixen de ser un enciam petit amb aquests peixets tan deliciosos, així que més et val que siguin bons. Compra’l de la terra, i ho seran segur.
- Acaba-ho amb un bon tomàquet de pagès. Grossos i carnosos t’hi quedaràs de luxe, i si els amaneixes amb l’oli del pot de les anxoves, és probable que vulguis fer-nos una estàtua al rebedor de casa.
Pel maridatge, us recomanem el Vi priorat 100% Carinyena Olim 2017 de Trosset de Porrera que el podeu trobar a la botiga de S’AMFORA.
Si ets dels qui t’agrada jugar una mica amb els fogons, tens una manera alternativa de fer els teus cabdells amb anxoves: passant els cabdells per la planxa! Sona estrany, però el resultat és BOOOM!!
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!