botifarra-esparracada-bolets truita-escalivada

 

Una recepta molt catalana

 

Ingredients per a la recepta (2 persones)

Per la coca

  • 300 grams de botifarra de Porc de Palou
  • Pa de coca
  • 4 talls de formatge
  • Una bona barreja de bolets (pinenques, rossinyols de pi, fredelucs…)
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • All i julivert

 

Per la truita d’escalivada

  • Verdures de La Masia:
    • Un pebrot vermell
    • Una albergínia
    • Una ceba
  • 4 ous
  • Pa de coca
  • Oli d’oliva
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

Per la coca

  1. Preescalfem el forn a 180º.
  2. A continuació partim la botifarra en dos parts (per fer dos racions) i hi fem un tall al mig. Tot seguit ja les podem fer a la brasa.
  3. Mentrestant, en una paella, posem a fregir els bolets i quan estiguin mig fets els hi tirem la sal (abundant) i una mica d’all i julivert picat.
  4. Tallem el pa de coca i el posem a torrar i quan estigui torradet, l’untem amb tomàquet i hi posem un tall de formatge al damunt. Seguidament el posem al forn, just perquè es fongui el formatge.
  5. Quan estigui una mica fos, traiem el pa del forn, hi posem la botifarra al damunt i els bolets dins del tall que prèviament hem fet a les botifarres i finalment hi tirem un rajolí d’oli d’oliva.

 

Per la truita

  1. En el meu cas, l’escalivada ja la tenia feta, però us explico com preparar-la al forn.
  2. Preescalfem el forn a 200º. Emboliquem amb paper de plata i per separat el pebrot, l’albergínia i la ceba i quan el forn estigui calent, ho posem tot a dins i deixem que es faci aproximadament durant 25-30 minuts per banda. Pot ser que la ceba necessiti una estona més que la resta. Veureu que estan fetes, quan al girar-les noteu que estant tovetes i a més, la olor que desprenen ja ens ho diu tot.
  3. Tot seguit les traiem del forn, les desemboliquem i les deixem refredar una mica i seguidament les pelem i les tallem. El pebrot i l’albergínia en tires i la ceba en juliana. Finalment hi posarem la sal i una mica d’oli d’oliva (poc, perquè ja s’impregnaran quan les posem al mig de la truita).
  4. I ara és el torn de la truita. Posem una paella al foc amb una mica d’oli, tirem una mica de sal als quatre ous i els deixatem, i quan l’oli de la paella sigui calent els hi tirem. Mentre es comença a fer la truita, tallem el pa de coca i el posem a torrar. Girem la truita i col·loquem l’escalivada en una de les seves bandes i finalment la doblem, de manera que l’escalivada quedi al mig de la truita.
  5. Ja per acabar, untem el pa de coca amb tomàquet, oli i sal, partim la truita en dos parts (per fer dos racions), posem les truites a sobre el pa i ja ho tenim!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb un cava Brut Nature Reserva Premium de Cuscó Berga, un cava de color groc pàl·lid, despreniment de petites bombolles. D’aroma fresca i amb notes afruitades de vi. En boca és sec i suau, escuma perfecta sense excés de carbònic i acidesa equilibrada

brut-nature-reserva-premium-cusco-berga

Recepta extreta de: http://usenllepareuelsdits.blogspot.com.es/2012/12/botifarra-esparracada-i-truita.html