La gelateria italiana Badiani, que ha obert fa poc un local al carrer Rosselló, a prop del passeig de Gràcia, ha creat el gelat amb gust de Barcellona. Una idea molt fresca de la cadena de gelats florentina per mostrar la seva aposta per la ciutat. El nou dolç gelat destaca sobretot per la seva coloració ja que conté els colors de la senyera.
I a què té gust Barcelona? Segons els ingredients, no n’hi ha cap que sigui únicament de la Ciutat Comtal, però sí que venen de gust de que es fonguin a la boca: xocolata blanca, cúrcuma, ripple de gerds, llet, ous i beguda de soja. Amb aquesta curiosa combinació d’ingredients s’aconsegueix recrear la bandera catalana.
La casa gelatera Badiani va néixer al centre de Florència el 1932. Després d’una llarga carrera gelatera, Idilio Badiani va passar les regnes a Orazio Pomposi i els seus dos fills, Paolo i Patrizio. Paolo Pomposi, conegut com el “geni creatiu del gelat”, va portar el nom de Badiani a les altures. El 2015, l’icònic Gelat Italià va fer el salt i va fer el seu gran debut a Londres i ara ha arribat a Barcelona.
Especialitats gelateres a la italiana
Badiani elabora les seves propostes seguint antics mètodes artesanals florentins i usant ingredients de la millor qualitat combinats amb l’estil creatiu del seu mestre gelater. A més dels gelats tradicionals, amb o sense fruits secs, fan sorbets vegans amb les fruites de temporada més fresques. També ofereixen el seu gelat cremós cream de la cream i vàries versions del gust de xocolata, de la que proclamen ser-ne uns amants. Una altra especialitat que posen a la venda son els pastissos gelats.