La crema catalana és un dels dolços més típics de Catalunya i un dels més saborosos. La seva elaboració és molt fàcil.
Ingredients (per a 6 persones)
– 1/2 litres de llet
– 4 ous
– 1 branca de canyella
– 75 g de sucre (orientatiu, en funció del gust de cadascun).
– 25 g de farina tipus Maizena
– 1 llimona gran
Preparació:
– Renta la llimona i pela-la, procurant no agafar la part blanca perquè ens amargarà el plat. Reserva la pell.
– En un gotet de llet, dissol la Maizena.
– La resta de llet, posa-la en una olla i port-la a bullir a foc lent, juntament amb la canyella i la ratlladura de la llimona. Just abans que bulleixi retirara-la del foc i deixa-la que es temperi.
– Mentrestant, en un bol bat els ous i afegeix el sucre, removent fins que estigui tot integrat. Després, afegeix la llet dissolta amb maizena.
– Tota la mescla, torna-la a posar a foc lent fins que comenci a bullir. Veuràs que s’haurà format ja la crema, que dividiràs en potets individuals. Deixa-ho refredar.
Per a cremar el sucre:
– Quan estigui la crema ben freda, tira per damunt abundant sucre i crema amb l’ajuda d’un bufador de cuina o un cremador. Si no disposes de cap d’aquests dos aparells, ho pots fer de la següent manera: després de tirar el sucre, vaporitza una mica d’aigua per damunt i ho porta-ho al forn a 220 °C amb grill.