Menja bon peix aquest estiu
Ingredients per a la recepta
- 6 trossos bacallà dessalat (900 g aprox.) de Pairó Fish
- 1 pebrot morrón vermell gran
- 2 pebrots blancs mallorquins
- 1 tomàquet gran
- 1 ceba gran
- oli d’oliva
- oli d’oliva verge extra
- 200 g farina de blat comú
- pebre negre mòlt
- sal
- maionesa
- mostassa
Elaboració de la recepta
- Salpebrar els trossos de bacallà, passar-los per farina i fregir-los lleugerament en una paella amb una mica d’oli d’oliva. Disposar-los, un al costat de l’altre, en una safata per forn o en una font refractària (una pirex, per exemple). Reservar-los.
- Preparar el trempó tallant finament els pebrots, el tomàquet i la ceba. Posar aquests ingredients en un bol i amanir amb oli d’oliva verge extra i sal a gust.
- Escampar l’amanida sobre els trossos de bacallà i coure durant 15 o 20 minuts.
- Retirar del forn i treure al bacallà gairebé tota l’amanida. Col·locar-la en un bol i afegir-maionesa i mostassa. Barrejar i tornar a escampar-la sobre els trossos de bacallà.
- Enfornar uns 10 minuts més fins que gratini la preparació quedant suaument daurada.
- Retirar definitivament del forn i servir les porcions de bacallà amb rodanxes de patates fornejades també.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Avgstvs Sauvignon Blanc Microvinificació 2015 del Cellers Avgvstvs Forvm, un vi blanc que en boca l’entrada és potent, salabrós, dens i una amb una acidesa equilibrada que el manté ferm. Al final esdevé un vi saborós, llarg i amb els records cítrics propis de la varietat.
Recepta extreta de: https://cookpad.com/es/recetas/121769-bacalao-de-verano